avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plangere contraventionala - amenda radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plangere contraventionala - amenda radar

Am depus o contestatie la PV de contraventie, am primit citatie pentru FOND, pot sa vad dosarul depus de IJP inainte de data stabilita citata? Pot sa cer un avocat inainte?
Cel mai recent răspuns: ContSters196414 , utilizator 14:00, 5 Mai 2011
Poti sa solicitati un termen pentru lipsa de aparare (ca sa mai tragi de timp), urmad ca pana la termenul care se va acorda sa iti angajezi un avocat. Acesta din urma va pune in vedere instantei sa solicite IPJ-ului sa depuna in instanta o fotocopie a dosarului.
Johnny_C a scris:

Pot sa cer un avocat inainte?

Depinde ce intelegeti concret prin solicitare avocat
Exista posibilitatea ca dvs sa intentionati solicitarea de avocat din oficiu-pentru calitatea dvs ,numai in cazuri speciale dispuse de decanul baroului de avocati
Daca doriti anagajare de aparator,puteti adresa solicitare scrisa instantei de judecata prin care cereri amanarea judecatii si acordare termen pentru angajare aparator
Prin Contestatie am cerut prezentarea probelor care atesta savarsirea faptei. Eu pot sa vad dosarul depus de politie inainte de termen daca nu imi angajez un avocat?
Sa inteleg ca avocat din oficiu nu pot sa primesc.
Ultima modificare: Luni, 2 Mai 2011
Johnny_C, utilizator
Ai fost tare retinut in a furniza date : unde te-a ,,incadrat'' organul, cat aveai de platit in 48 de ore, ti s-a suspendat dreptul de a conduce, ti s-a retinut talonul, placutele de inmatriculare:(...Sunt multe necunoscute...
Daca vrei sa fii ajutat la un nivel profesionist retine un lucru : la popa si la avocat trebuie sa te spovedesti ca inaintea lui Sf Petru ! Altfel...
Ai mare grija cu solicitarea unui nou termen pt. a-ti angaja un aparator ! Daca vrei sa tragi de timp iti sugerez sa depui la dosar o adeverinta medicala cum ca esti bolnav, cam cum te scuteai la scoala:D .
Un amic a patit-o, i s-a respins solicitarea si s-a trecut la judecata pe fond !
A facut recurs si degeaba !...E bun de plata !
Esenta motivarii : ,,ati avut suficient timp sa va angajati un aparator'' (timpul a fost de cca doua luni) .
Pt. cine vrea amanunte i le ofer bucuros ! E vorba de Tribunalul TIMIS si de Curtea(!!!) de Apel TIMIS. In mesaj privat va dau si numarul de dosar.
Pt. cunoscatori : .Constituţia României, art. 24 ; Cod procedură civilă, art. 105 al. 2, art. 129 alin. 1 ; Convenţia ( europeană) a drepturilor omului, art. 6.
Toate astea n-au contat pt. niste d-ne judecatoare (intamplarea face ca au fost in ambele complete doar femei).
Si un ,,amanunt'' : vei fi judecat dupa ,,mica reforma''( Legea 202/2010 ), adica nu vei avea cale ordinara de atac, altfel spus totul incepe si se sfarseste la judecatorie !
Un ultim sfat : daca vrei sa ai sanse, consulta/angajeaza-ti un aparator !
Succes !
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
ContSters196414, utilizator
fapta savrsita prevazuta de art. 121 al 1 din hg 1391/06 si sanctionata de art 108 1, b, 2 din oug 195/02.
Problema este urmatoarea: MAsina politiei stationa chiar langa un transformator de inalta tensiune si, chiar daca a fost abrogat pct 3.8 din NML 21, in manualul re operare r trebui sa specifice unde rezultatele pot fi perturbate, si nici nu au specificat Seria aparatului radar. A doua posibitate este ca in zona chiar nu exista marcaj rutier da intrare in localitate (Scris negru pe fundal alb).

Alte discuții în legătură

Contestatie radar the_power_25xxxx the_power_25xxxx am contestat o amenda de radar. Procesul e pe 24 februarie. Am inteles ca pot sa ma duc la judecatorie , mai exact la arhiva si sa vad ce probe s-au adus la ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva pv respinsa Alirox Alirox As dori sa ma lamuriti, daca se poate intr-o privinta. In urma cu aprox 6 luni mi s-a suspendat carnetul pt depasirea vitezei in localitate. La intrarea in ... (vezi toată discuția)
Instanta poate refuza la primul termen desemnarea unui aparator ... gigione01 gigione01 Instanta poate refuza la primul termen desemnarea unui aparator din oficiu! Proces penal,accident auto,culpa comuna inculpatul a solicitat desemnarea unui ... (vezi toată discuția)