avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... CONTESTATIE RADAR
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

CONTESTATIE RADAR

am contestat o amenda de radar. Procesul e pe 24 februarie. Am inteles ca pot sa ma duc la judecatorie , mai exact la arhiva si sa vad ce probe s-au adus la dosar. Cu cat timp inainte de proces trebuie sa ma duc? Care este termenul limita pana la care politia poate anexa probele la dosar?
Cel mai recent răspuns: the_power_25xxxx , utilizator 10:51, 8 Noiembrie 2009
Buna ziua.
Dupa cum se stie, intampinarea se depune cu 5 zile inainte de termenul stabilit. Cele 5 zile se calculeaza pe zile libere si vor fi de fapt 7 zile( art101 c.pr.civ.) In cazul in care partile sunt legal citate si paratul nu depune intampinarea in termen procedural, reclamantul va putea cere instantei sa se constate ca sunt indeplinite conditiile art. 134 c.pr.civ. , fiind vorba de prima zi de infatisare, termen dupa care nu mai pot fi propuse probe (decat in conditiile art. 138 c. pr.civ.) si nici nu mai pot fi ridicate exceptii (decat anumite exceptii).

Cu respect,Alexa...
Deci, probele trebuie sa le depuna pana pe 17 februarie?? Pe 18 as putea sa ma duc la arhiva si sa vad ce probe sau adus la dosar?
Da,dar sa aveti in vedere ca dosarul se ridica din arhiva cu 5 zile inainte de termen de catre magistrat.
Ce se intampla daca la primul termen politia nu prezinta verificare radar, probe... pe care eu le-am solicitat in plangere?
Se pot depune probe si la primul termen de judecata....
Sau in administrarea probatoriului ....probele se depun pe parcursul procesului.

Alte discuții în legătură

Decizie iccj Torahus Torahus Aveti cunostinta de existenta vreunei decizii ICCJ in sensul ca nu este obligatoriu ca intampinarea sa fie depusa cu 5 zile inainte de termen? (vezi toată discuția)
Termenul de depunere a întâmpinãrii Lungu Constantin Lungu Constantin Daca parata a depus intampinarea in data de 12.10.2012 iar ziua procesului a fost in data de 16.10.2012 se poate invoca exceptie pe procedura deoarece nu a ... (vezi toată discuția)
Mai pot depune intampinare? claudia violeta claudia violeta Sint parata intr-un dosar civil dar din pacate nu m-am putut prezenta la primul termen si am uitat sa depun cerere de amanare. Pe portal am vazut ca instanta ... (vezi toată discuția)