avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mai pot depune intampinare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mai pot depune intampinare?

Sint parata intr-un dosar civil dar din pacate nu m-am putut prezenta la primul termen si am uitat sa depun cerere de amanare.
Pe portal am vazut ca instanta a admis probe reclamatului, iar eu as avea de ridicat o exceptie , iar in cauza trebuia introdus si intervenientul fortat. Ce mai pot face acum?
se mai pot ridica exceptii cu privire la introducerea in cauza a altor persoane si la urmatorul termen.. luati-va avocat, nu va jucati cu procesul
De regula intampinarea se depune cu 5 zile inainte de primul termen de judecata. Legea spune ca daca aceasta intampinare nu se depune,partea este decazuta dun dreptul de a ridica exceptii. Practica instantelor este diversa in sensul ca mai trece cu vederea peste aceste aspecte si primeste aceste intampinari. Dca aexeceptiaeste una de ordine publica, instanta are obligatia de a o ridica din oficiu. In ce priveste situatia d-voastra nu am inteles cine trebuie sa faca cererea de interventie fortata. Cititi art.49 si urm cpc unde este tratata interventia
mai poate fi vorba de intampinare sau note de sedinta?
Aveti dreptul sa introduceti intampinare ,conform art 115-118 Cod procedura civila
In conformitate cu art 158-166 Cod procedura civila puteti ridica exceptii
este vorba de un litigiu provenit ca urmare a unui accident de circulatie . persoana vinovata trebuia introdusa in cauza. art 65 din lg 136/95

Alte discuții în legătură

Lipsa intampinare ionutandrei1985 ionutandrei1985 buna ziua! deranjez si eu cu o intrebare: -lipsa depunerii intampinarii intr-un proces civil, rectificare de carte funciara, la ce poate duce ? ce cod de ... (vezi toată discuția)
Termen depunere intampinare recurs ContSters58822 ContSters58822 Daca paratul, castigand in fond, nu depune Intampinare la Recurs, dar cere amanare, motivat, care se accepta, primeste si un nou termen pentru Intampinare ... (vezi toată discuția)
Intampinare /cerere reconventionala pasm pasm Buna ,desi prin citatia emisa mi s/a pus in vedere sa depun cu 5 zile inainte intampinare ,nu am reusit si am depus cerere de angajare aparator fapt pt. care ... (vezi toată discuția)