avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Activitate nellev

Activitate nellev

Răspuns la discuția dezmostenire \"copil-teoretic\"
Va multumesc toturor pentru raspunsul legal vizavi de faptul ca as putea sau nu vinde sotiei imobilul,....lucru pe care l-am inteles din raspunsurile voastre,dar desi nu vreau sa va contrazic ,totusi imi spun punctul de videre vizavi de expresia "copil teoretic" si aceasta deoarece probabil multi dintre d-voastra nu ati avut experienta unui astfel de "accident".Nu sunt un inuman,fara suflet si fara sa pot iubi un copil,mai ales ca acesta dupa cum citez:"e sange din sangele meu" insa sentimentul de parinte ti-l poate da un copil la care ii pasa de existenta ta...ci nu de avere atunci cand poate sa o ceara.Da...existe persoane carora le pasa de existenta unei alte persoane fara sa aiba o legatura de sange........si asta face mult mai mult.La ce foloseste sa stiu ca are ADN-ul meu ? insa atunci cand am fost pe patul de suferinta luni de zile....lucru pe care il stia,efectiv nu a batut la usa mea sa ma intrebe daca mai traiesc ..si atunci sa imi para rau ca imi doresc ca tot ce am agonisit o viata sa pot oferi persoanei care are suflet pentru mine ? Nu si sunt convins ca asa ati gandi si voi daca ati fi in situatia mea...insa e mai simplu pentru unii sa gandeasca teoretic si la rece .Da pentru mine exista "copil teoretic" asa cum pot exista si "parinti teoretici" carora nu le pasa de copii.Insa mie mi-a pasat pana in momentul in care mi-a spus ca "eu nu sunt tatal " si ca nu are nevoie de mine.Si atunci la ce sa gandesc si ce sa astept ? ziua in care sa ma caute si sa imi spuna ca ii pare rau si ca ...ar avea nevoie de ceva banii....sau poate dupa deces...avere.Iar in ceeace priveste un eventual esec de genul amintit "ca ma lasa nevasta pe drumuri" ..hm...daca as premedita asa pentru ca...si altii poate au patit-o....as fi un om fara sentimente ! Nimic in viata nu se poate generaliza si e nedrept pentru sotia mea ca sa ma tem de ea,asta datorita esecului pe care l-am avut odata sau pe care alti l-au repetat.
Pentru Havera :atunci cand in timpul vietii iubesti pe cineva cu adevarat si din tot sufletul,..iti doresti ca dupa moarte ,acea persoana sa nu sufere si datorita unui "copil teoretic".Faptul ca unora le pasa doar de ceeace se intampla in timpul vietii cu familia lor si ca dupa aceea: "D-zeu cu mila" ,....pentru mine, aceasta se traduce a fi: EGOISM..
Buna
Sigur acest subiect a mai fost dezbatut intr-un anumit fel,dar eu consider caci cazul meu este altfel si nu vizeaza chiar dezmostenirea ci mai degraba evitarea de-a fi pagubit de un copil.....care doar teoretic este copil.De ce spun asta ? ..pentru ca nu il cunosc,nu a dorit sa il cunosc de cand masa lui a divortat de mine...si atunci pentru mine a ajuns efectiv o persoana straina la care lunar trebuie sa ii virez niste bani in cont.Situatia este urmatoarea : doresc ca in cazul in care se intampla ceva rau cu mine...ceeace nimeni nu doreste,as vrea ca acest "copil" sa nu imi afecteze material actuala sotie cu care nu am copii inca.Eu am un imobil pe care l-am construit inainte de a-mi cunoaste actuala sotie...si ma intreb : daca l-as trece pe numele ei ,(si cum se poate face aceasta ?prin contract de vanzare-cumparare ?) ,acest asa-zis copil,ar putea avea dreptul la imobil ?Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Va multumesc.
Răspuns la discuția diminuare alocatie copil
Multumesc pentru raspuns;insa as dori sa imi spune-ti daca ar fi corect ca incepand cu luna iunie 2011,cand de fapt eu trebuie sa ii achit alocatia pentru luna mai 2011,pot sa ii virez doar 25% din 530 ron sau trebuie sa astept decizia Instantei ?
Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema:platesc alocatie pentru copil,in urma hotararii judecatoresti,si anume in procent de 25% din salarul minim pe economie,aplicand la suma de 600 ron,asta deoarece la vremea respectiva nu eram angajat,practic nu aveam nici un fel de venit,dar asta e legea.In prezent sunt angajat ,insa venitul meu lunar brut este de 700 ron din care netul inseamna 530 ron.Corect ar fi sa cer Tribunalului sa micsoreze alocatia ,pt. ca eu primesc doar 530 ron.Cum sa procedez ? Intocmesc o simpla adresa catre Judecatorie si anexez adeverinta de venit ? Eu locuiesc in alt oras,si nu in orasul unde s-a deschis procesul pentru impunerea alocatiei,deci se poate trimite adresa prin posta sau trebuie personal depusa ?Rog sa ma ajute cine cunoaste un raspuns.Multumesc.
Răspuns la discuția martor citat la tribunal
Multumesc pentru raspuns
Răspuns la discuția martor citat la tribunal
Este valabila adresa ,fara sa am documentele de care spune-ti ?sau voi fi verificat?
Va rog sa ma sfatuiti urgent ce sa fac in urmatoarea situatie:sunt citata la tribunal ca martor (habar nam pentru ce pentru ca in citatie nu e specificat nimic legat de caz) iar in data cand sunt chemata eu trebuie sa plec din tara.Ce pot sa fac ? pt. ca se specifica ca ma vor amenda in caz de neprezentare.Astept un raspuns urgent...va rog.