avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Activitate tamsin09

Activitate tamsin09

Discuție custodie comuna
Buna ziua.
Sunt divortata de 2 ani si am un baietel de 8 ani care ,actualmente ,imi este incredintat spre crestere.
As dori sa stiu daca tatal copilului are posibilitatea, conform noului Cod Civil, sa obtina custodia comuna a copilului.
Mentionez ca tatal copilului locuieste in alta zona a orasului si ar fi complicat ca micutul sa vina la scoala de acolo. Scoala copilului este langa locuinta noastra.
Multumesc anticipat pt raspunsuri !
dar cum sa il citez daca nu stiu unde sta in Germania?
Am inteles ca o declaratie nu este de ajutor in aceasta situatie.
As dori sa stiu cum trebuie sa procedez pentru o hotarare de incredintare minor, tinand cont de faptul ca tatal este cetatean german, nu-i stiu adresa si nu stiu cum as putea sa-l contactez.
Exista un tip de declaratie pe perioada nelimitata?
Am un copil rezultat dintr-o legatura cu un cetatean german casatorit. Copilul este recunoscut de tatal lui. As dori sa stiu cum as putea obtine custodia copilului, care acum are 10 ani, este in grija mea de cand s-a nascut si nu a avut legaturi cu tatal sau. As vrea sa ies cu el din tara, in concedii si nu pot face asta fara acordul tatalui care locuieste in Germania si cu care nu mentin legaturi. Va rog frumos sa ma ajutati.
Nu se poate pune privilegiu imobiliar pe apartament deoarece nu este pe numele administratorului, este pe numele socrului sau. In legatura cu cenzorul si presedintele, acestia ridica din umeri spunand ca nu au stiut nimic. Va rog din suflet sa-mi spuneti unde trebuie sa mergem ca sa facem plangere sau ce trebuie facut.
Buna ziua. Administratorul blocului in care locuiesc nu a platit facturile la utilitati ([EDITAT] etc) de cateva luni de zile. Am aflat asta abia ieri cand a fost convocata o Adunare Generala a proprietarilor, unde administratorul nu a venit. Presedintele Asociatiei isi declina orice fel de vina in acest caz spunand ca ... "a avut incredere" . Suma delapidata este de aproximativ 100000 RON. Administratorul refuza sa ne puna la dispozitie situatia contabila, nici macar nu raspunde la telefon sau la usa, cu toate ca locuieste cu noi in bloc. Care sunt pasii care trebuie urmati in aceasta situatie pentru a o rezolva? Va multumesc din suflet