Buna ziua,
Am nevoie de un sfat. Am cumparat o motocicleta fabricata in 1960, care fusese deja radiata atat din circulatie (avea nr vechi) cat si de la fisc in 2009. Am chitantele doveditoare. Problema e ca nu stiu ce a scris fostul proprietar in cererea de radiere. Cei de la fisc au zis ca vor scoate actele de la arhiva, si in functie de ce a scris acolo se mai poate inmatricula sau nu. Intrebarea mea e care sunt variantele posibile? La Remat nu a fost dusa, exista fizic in curtea mosului...Acea cerere de radiere mai poate fi modificata ? Pot face contract de v/c cu data din 2009 si s-o inscriu la mine? Imi da fiscul proprietarului fisa de inmatriculare si certif de atestare fiscala acum in 2014 ?
Buna ziua. Lucrez la o multinationala in domeniul IT in Bucuresti. Intr-o zi de la inceputul lunii februarie am fost anuntat ca de a 2-a zi mi s-a desfiintat postul (pe motive economice) si sa nu ma mai prezint la serviciu. Mi s-a bagat sub nas o foaie deja completata in care eu ceream incetarea contractului conf art 55 lit b), incepand cu 30 iunie. Pe perioada ramasa, societatea renunta la serviciile mele, nefiind necesara prezenta mea la locul de munca, dar ca-mi voi primi toate drepturile salariale. In cazul in care gasesc un alt job tot la ei sau in alta parte, ma oblig sa-i anunt si sa incetam contractul mai devreme.
Eu as dori sa ma angajez in alta parte si sa iau in continuare si salariul vechi (pt 3 luni, ca o compensatie pt felul in care m-au dat afara). Exista vreo interdictie in acest sens? Angajatorul ma poate verifica daca m-am angajat in alta parte? Noul angajator ma poate angaja fara probleme? Mentionez ca noul angajator e in alt domeniu de activitate. Multumesc anticipat