Buna ziua. Tatal meu a decedat de doi ani. El a detinut cca 30 ha teren agricol, pe care el a lucrato, iar dupa decesul lui eu o folosesc. Am fost la primarie ca sa scot din Registrul Agricol situatia exacta, iar de acolo nu mi-au dat-o motivand ca toata suprafata de teren a fost trecuta pe numele celei de a doua sotie, doar pe baza unei declaratii. Am prezentat si Certificatul de mostenitor dar m-i s-a raspuns ca doar in prezenta si cu acordul celei de a doua sotie m-i se va elibera situatia terenurilor detinute de tatal meu. A-si mentiona ca ne situam intr-o zona defavorizata, cu o productie agricola destul de slaba, din acest motiv subventia este mai mare, subventie incasata de a doua sotie, fara sa faca nimica. Intrebarea mea este: cum a-si putea sa aflu situatia exacta din Registrul agricol al tatalui meu, daca exista vreo lege, articol pentru aceasta? Daca si in ce mod a gresit, abuzat functionarul public? Va multumesc.
Buna ziua. A-si dori cateva raspunsuri daca ma poate ajuta cineva.
In 1990 a murit mama mea. In urma decesului ei nu s-a facut succesiune.
Tatal meu s-a recasatorit in 2000, dar inainte a trait 8 ani in cuncubinaj cu a doua sotie. De curand a murit si tatal meu. Am dori sa stim care sunt cota parte ce ii revine sotiei tatalui meu si cota parte ce imi revine mie si fratelui meu? Daca toate bunurile intra in masa succesorala sau doar cele dobandite in timpul casniciei-cuncubinajului?
Va multumesc.
Buna ziua. A-si dori cateva raspunsuri daca ma poate ajuta cineva.
In 1990 a murit mama mea. In urma decesului ei nu s-a facut succesiune.
Tatal meu s-a recasatorit in 2000, dar inainte a trait 8 ani in cuncubinaj cu a doua sotie. De curand a murit si tatal meu. Am dori sa stim care sunt cota parte ce ii revine sotiei tatalui meu si cota parte ce imi revine mie si fratelui meu? Daca toate bunurile intra in masa succesorala sau doar cele dobandite in timpul casniciei-cuncubinajului?
Va multumesc.