avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 849 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum pot sa aflu informatii din Registrul agricol?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum pot sa aflu informatii din Registrul agricol?

Buna ziua. Tatal meu a decedat de doi ani. El a detinut cca 30 ha teren agricol, pe care el a lucrato, iar dupa decesul lui eu o folosesc. Am fost la primarie ca sa scot din Registrul Agricol situatia exacta, iar de acolo nu mi-au dat-o motivand ca toata suprafata de teren a fost trecuta pe numele celei de a doua sotie, doar pe baza unei declaratii. Am prezentat si Certificatul de mostenitor dar m-i s-a raspuns ca doar in prezenta si cu acordul celei de a doua sotie m-i se va elibera situatia terenurilor detinute de tatal meu. A-si mentiona ca ne situam intr-o zona defavorizata, cu o productie agricola destul de slaba, din acest motiv subventia este mai mare, subventie incasata de a doua sotie, fara sa faca nimica. Intrebarea mea este: cum a-si putea sa aflu situatia exacta din Registrul agricol al tatalui meu, daca exista vreo lege, articol pentru aceasta? Daca si in ce mod a gresit, abuzat functionarul public? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ivi , utilizator 16:51, 7 Aprilie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cu certificatul de mostenitor si xerox de pe buletinul dvs, puteti cere certificatul fiscal in care sunt trecute bunurile imobile.
daca nu...se ajunge in instanta.
cel mai este, daca nu vi se elibereaza certificatul, sa va adresati unui avocat. altfel pune el problema la Primarie
Ultima modificare: Vineri, 5 Aprilie 2013
MYRA CIMPEAN , Avocat
Multunesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acel functionar public in mod clar a savarsit un abuz! Conform legii nici nu este nevoie sa fiti mostenitor sau proprietar pentru a afla situatia unui teren sau orice lucru asemenea.

Art. 24: Orice persoana, chiar fara a justifica un interes, poate, in conditiile legii, sa consulte registrele publice privitoare la un drept, act, fapt sau o anumita situatie juridica si sa obtina extrase sau copii certificate de pe acestea.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie complicata nu stim ce sa mai facem telecomanda telecomanda Un apropriat al familiei mele DAMIAN are urmatoarea speta : Detine mostenire dupa urma tatalui sau un teren agricol de 2 ha. intr-o comuna langa Slobozia. ... (vezi toată discuția)
Extrase cf vs registrul agricol stefanoliviu stefanoliviu V-as solicita parerile vis a vis de urmatoarele: * daca diferentele de evidenta intre Registru Agricol al unei primarii si cele ale Oficiului de Cadastru si ... (vezi toată discuția)
Refuz plata arenda Marina_CT Marina_CT Buna seara,ma confrunt cu urmatoarea problema de un an de zile si nu gasesc nici o solutie. Tatal meu detine 5,2 ha teren agricol pe raza localitatii Dobromir ... (vezi toată discuția)