avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Extrase CF vs Registrul Agricol
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Extrase CF vs Registrul Agricol

V-as solicita parerile vis a vis de urmatoarele:

* daca diferentele de evidenta intre Registru Agricol al unei primarii si cele ale Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara regional constituie "problema" proprietarului de imobile si nu a primariei localitatii ?
* cum se poate incadra juridic refuzul referentului agricol, secretarului primariei, primarului localitatii, precum si al Comisiei Locale de Fond Funciar, de a corecta Registrul Agricol al localitatii, in conformitate cu extrasele CF depuse la cererile scrise depuse inca din 2005 ?
* de ce se solicita din partea sus numitilor un plan de incadrare cadastral intocmit de un expert cadastral, daca extrasele CF depuse la primarie, in original, imi atesta dreptul inalienabil de proprietate ? Mentionez ca nu intentionez sa instrainez aceste imobile.
* daca Registrul Agricol este un document public si daca poate fi consultat ?
* cum poate fi incadrata obstructionarea accesului la consultarea acestui Regsitru Agricol de catre referentul agricol si de catre secretarul primariei ?
* care sunt etapele de parcurs pentru a inscrie in Registrul Agricol al aceleiasi localitati, a unui imobil (teren) aflat in proprietatea subsemnatului (confirmat prin extras CF la zi), dar "omis" din Registrul Agricol al localitatii si concesionat intentionat de catre cei mentionati anterior si de catre fostul primar ? Mentionez ca pe terenul concesionat unei terte persoane s-a construit deja un imobil (casa). Cum pot incadra juridic fapta pentru inceperea unei actiuni in instanta impotriva acestora ?
* dupa inscrierea acestor imobile in Registrul Agricol, care sunt pasii de urmat pentru dobandirea titlurilor de proprietate asociate lor ?

Va multumesc.


Cel mai recent răspuns: dienusa , utilizator 10:47, 6 Ianuarie 2009
1.Diferentele dintre Reg.Agr. si O.C.P.I este problema comuna a celor doua institutii. lipsa de coordonare sau interese care sunt mai presus de lege.
2.Corectarea se face in baza documentelor,actelor pe care le detine titularul de rol agricol. Neinregistrarea unor situatii reale in Reg.Agr. pozitia de rol a dvs. este caz penal,asa cum aratati dvs. sunt interese materiale pe terenul dvs,iar daca nu aveti nr.de inregistrare la Primaria respectiva ca ati depus acele extrase CF,tot la penal mergeti.
3.Incadrarea cadastrala este bine sa o faceti,va arata clar situatia din teren si o baza ptr. demararea procedurii de chemare in instanta sau plangere penala pentru incalcare de posesie,etc. sunt destule motive ,date de acei functionari,sa-i actionati in instanta,nu uitati sa cereti depagubiri morale sau/si materiale,dar de la persoane nu de la Primarie.
4.Registrul Agricol este un document oficial,nu este public decat pentru titularul de rol si numai pozitia sa de rol.Date din R.Agr. se fac publice numai la solicitarea unor entitati juridice abilitate a avea acces la acele informatii. Titularul de rol este liber sa-si consulte pozitia sa din R.Agr.
5.Solicitati in scris ca doriti sa va verificati datele din R.Agr.in vederea completarii sau indreptarii unor date din el. De regula completarea ,actualizarea datelor din R.Agr. se face la inceputul uni an caledaristic si ori de cate ori se produc modificari ale elementelor inregistrate in el in baza actelor pe care le detine titularul/titualrii de rol.
6.Faceti inscrierea propietatii in Registrul Agricol ,discutati cu persoanele direct implicate in acea concesiune in vederea unei rezolvari amicale a problemei dvs. cat si a lor,daca nu se poate pe cale amiabila se trece la plangere penala si/sau instanta de penal atat pentru concesionari cat si pentru functionari.
7.Dupa inregistrarea acestor imobile in Registrul Agricol, solicitati eliberarea titlului de propietate de la comisia locala de aplicare a Legii Fondului Funciar.
Ma gandesc ca inregistrarea in Registrul Agricol nu sa facut datorita faptului ca nu aveti un titlu de propietate sau un certificat de mostenitor sau o hotarare definitiva de instanta ,fapt ce a dat posibilitatea celor din Primarie sa mai faca ceva bani pe pielea dvs,( propietatile dvs.)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cam in aceeasi situatie sunt si eu cu un teren...numai ca exista sentinta def si irev....tatal meu era in coprop cu o cumnata...era bonav la pat in alta loc si acea sentinta nu i-a ajuns...cei de la primarie au dat terenul altor persoane..desi cf-urile aratau ca prop tabulari parintii tatalui meu...am depus si harta cadastrala la primarie si ei se fac ca habar nu au cine detine acel teren,desi pe cf.apar persoane straine...pot face plangere penala?acel teren trebuia trecut in titlu de prop emis in 2000...sentinta era din 1993....practic acel teren a fost "furat"in acte si in realitate....in 1991 apare in registrul agricol...da este disparut dupa 1995....nu stiu ce putem face acum...anumite persoane din primarie ne pun tot felul de bete si ne dau raspunsuri evazive....parca primaria e proprietatea lor ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face pt punerea in proprietate a unui teren? geyes36 geyes36 Buna, parintii mei se confrunta cu o problema destul de complicata, careia nu-i pot da de capat, si anume: in 1974 au cumparat o casa si terenul aferant ... (vezi toată discuția)
Legea 18/91 ordinul prefectului Iooan Iooan Recent am discutat o situatie cu primaria, prin care solicit trecerea terenului din jurul locuintei in proprietate. Detin acte de proprietate doar pe casa, iar ... (vezi toată discuția)
Teren Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu buna ziua. pentru un teren folosit din anul 1976 , din j. Dambovita , ce temei legal pot invoca? uzucapiunea in baza codului civil , respectiv 1837, 1846, 1848 ... (vezi toată discuția)