avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren

buna ziua. pentru un teren folosit din anul 1976 , din j. Dambovita , ce temei legal pot invoca? uzucapiunea in baza codului civil , respectiv 1837, 1846, 1848 si urm . sau dispozitiile Decretului lege 115/1938?
si cu cine ma judec? consiliul local sau primaria? ( nu a fost revendicat de vreo alta persoana).
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:32, 13 Aprilie 2011
Decretul lege 115/1938 nu cred ca se aplica in partea aia de tara. Insa apare o cu totul alta problema, nu poti uzucapa de la stat. Din cunostintele mele uzucapiunea de la stat nu merge, intrucat nu poti face dovada ca proprietarul nu s-a interesat de teren. Nu detii nici un act cu privire la acel teren? Inteleg ca in sud nu exista carte funciara. Vezi daca acel teren nu e in domeniul public al unitatii adm. teritoriale.
Exista rol si evidenta la registrul agricol?
da, terenul apare in registrul agricol al comunei , pe numele celui care0l foloseste de peste 30 de ani de zile.
de asemenea persoana in cauza a platit si impozit.
probleme este ca nu stiu cine ar avea calitate procesuala pasiva in acest caz? consiliul local ??
inainte de a-l folosi actualul detinator, cine a fost proprietar sau ma rog, cine il folosea. Ca daca nu stii cine ar fi avut dreptul de proprietate inainte nu ai pe cine sa chemi in judecata. Consiliul local poate invoca lipsa calitatii pasive. Cred ca ar trebui sa vorbesti cu actualul detinator sa iti spuna cine l-a folosit inainte. E rau daca nu exista carte funciara. Daca aveai un CF il scoteai, vedeai proprietarul tabular si gata.
Incercati Ordinul Prefectului, la Primaria de care apartine .

Art. 23 din legea 18/1991, cu urmatoarele acte:
- cerere;
- certificat mostenitor de pe urma bunicilor dvs.;
- istoric rol fiscal (de la primarie);
- extras registru agricol 1986-1990 si registrul cadastral 1990 pentru pozitia de rol aferenta imobilului; (de la primarie);
- schita cadastrala a casei si curtii, efectuata de un expert autorizat (plan de amplasament 1/2000);
- acte stare civila ale mostenitorilor bunicilor dvs.
- declaratii ale vecinilor cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate, daca suprafata rezultata din acte este mai mare decat cea din evidente;
OP va fi actul dvs

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face pt punerea in proprietate a unui teren? geyes36 geyes36 Buna, parintii mei se confrunta cu o problema destul de complicata, careia nu-i pot da de capat, si anume: in 1974 au cumparat o casa si terenul aferant ... (vezi toată discuția)