avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

teren

buna ziua. pentru un teren folosit din anul 1976 , din j. Dambovita , ce temei legal pot invoca? uzucapiunea in baza codului civil , respectiv 1837, 1846, 1848 si urm . sau dispozitiile Decretului lege 115/1938?
si cu cine ma judec? consiliul local sau primaria? ( nu a fost revendicat de vreo alta persoana).
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:32, 13 Aprilie 2011
Ordinul Prefectului se emite doar pentru teren aferent casei de locuit si anexelor gospodaresti (conform art. 23 din legea 18/1991). Daca terenul respectiv este intravilan si atat, fara constructii (de exemplu un loc de casa, o gradina), nu se poate aplica aceasta procedura.
:vishenka: multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribuire suprafata de teren - probleme cezarad cezarad Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine daca se poate cu o problema. Bunicii mele i s-a atribuit in anul 1985 de catre Consiliul Popular teren in folosinta de ... (vezi toată discuția)
Vreau sa fac acte la casa si nu stiu cum monikuttza892007 monikuttza892007 mama a primit de la bunica o casa dar problema este ca nici bunica nu avea acte pe ea,dar la primarie a platit pe numele ei casa,acum bunica a decedat si nu ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face pt punerea in proprietate a unui teren? geyes36 geyes36 Buna, parintii mei se confrunta cu o problema destul de complicata, careia nu-i pot da de capat, si anume: in 1974 au cumparat o casa si terenul aferant ... (vezi toată discuția)