Buna seara!Bunica mea vrea sa imi dea cateva bunuri mobile(antichitati cu valore mare) cadou,dar pe care eu as dori sa fac acte,pentru ca mai tarziu,dupa moartea ei sa nu existe nici o problema din partea copiilor ei!fiind destul de batrana ca sa mai poata merge la un notar public a hotarat sa face un act sub semnatura privata,insa nu stim care este cel mai indicat mai ales ca valoarea bunurilor este posibil sa depaseasca 25.000 RON!Deci intrebarea este urmatoareaȘ
Ce recomandati?Act de vanzare cumparare sub semnatura privata sau donatie sub semnatura privata?
Cum ar trebui realizat un astfel de act pentru ca acesta sa nu poata fi anulat intr-un posibil proces in instanta?
Va multumesc anticipat!
OK,am inteles,voi incepe procedura de intabulare si rectificare rol de saptamana viitoare,mai ales acum ca am toate informatiile necesare!va multumesc!
Va multumesc d-le Iiamic43 pentru toate informatiile oferite!Am ajuns la concluzia ca aceste este printre putinele forumuri de specialitate unde se ofera raspunsuri rapide la intrebarile noastre,ale celor fara experienta in domeniu,si de aceea as mai dori sa va mai pun o intrebare,daca imi este permis,si anume:
Titlul de Prorpietate care la acest moment pe numele bunicii mele,se va anula si se va emite un altul pe numele meu?Sau va ramane acelasi in continuare?
In speranta ca imi ve-ti oferi si de aceasta data 1 raspuns,va multumesc anticipat!
Multumesc pentru raspuns,desi trebuie sa recunosc ca sunt putin in ceata,fiindca nu am inteles care sunt pasii corectii ce care mi-au fost precizati de KYANDRA,de Iiamic43,sau combinati amandoi!si inca ceva,sa inteleg ca in cazul in care nu as face intabularea,ar face-o primaria?ca aici iar nu am inteles!va multumesc anticipat!
Total lamurit!va multumesc pentru toate informatiile furnizate atat dumneavoastra cat si celorlalti colegi de forum,cat si pentru rabdarea dv de a explica pe larg despre ce este vorba!inca o data,mii de multumiri tuturor!
Va multumesc mult pentru informatii,terenurile care sunt trecute in titlu de proprietate apar si pe certificatul meu de mostenitor,cu exceptia a 3 terenuri care au fost vandute de bunica mea,respectiv 2 terenuri arbile aflate in extravilanul comunei in care locuia cu suprafete de 3200mp respectiv 1000mp si o pasune de 5000mp aflata in intravilan!am un contract de vanzare cumparare asupra terenurilor arabile,insa de pe pasunea respectiva nu mai am nici un document,iar in primaria localitatii respective figureaza doar 2100mp teren arabil aflat in intravilan si 800 mp curti si constructii(exact asa scrie pe titlu de proprietate)!