avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare-cumparare sub semnatura privata sau ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare-cumparare sub semnatura privata sau donatie sub semnatura privata?

Buna seara!Bunica mea vrea sa imi dea cateva bunuri mobile(antichitati cu valore mare) cadou,dar pe care eu as dori sa fac acte,pentru ca mai tarziu,dupa moartea ei sa nu existe nici o problema din partea copiilor ei!fiind destul de batrana ca sa mai poata merge la un notar public a hotarat sa face un act sub semnatura privata,insa nu stim care este cel mai indicat mai ales ca valoarea bunurilor este posibil sa depaseasca 25.000 RON!Deci intrebarea este urmatoareaȘ
Ce recomandati?Act de vanzare cumparare sub semnatura privata sau donatie sub semnatura privata?
Cum ar trebui realizat un astfel de act pentru ca acesta sa nu poata fi anulat intr-un posibil proces in instanta?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adrian_h , utilizator 23:41, 8 Februarie 2013
Donatia ca sa fie valabila trebuie sa se faca prin act autentic, adica in fata unui notar.
atunci,merg pe contract de vanzare cumparare sub semnatura privata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie bani sub semnatura privata de la parinti / copil sau ... Popu Popu Donatie bani sub semnatura privata de la parinti / copil sau obligatoriu la notar? (vezi toată discuția)
Cumparare casa pentru mama smith123 smith123 Vreau sa-i cumpar un imobil mamei mele, iar acesta va fi pe numele dansei, banii vor fi virati prin banca (fiind o suma mare), banii ii am deja intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Cum este aplicat pragul de 25.000 la donații? pe o anumită ... radan8 radan8 Cum este aplicat pragul de 25.000 la donații? Pe o anumită perioadă de timp (e.g. pe an/lună) sau pe tranzacție? De la o anumită persoană sau 25.000 / ... (vezi toată discuția)