avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie bani sub semnatura privata de la parinti / ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie bani sub semnatura privata de la parinti / copil sau ...

Donatie bani sub semnatura privata de la parinti / copil sau obligatoriu la notar?
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 18:39, 8 Septembrie 2021
Obligatoriu la notar, in forma autentica.
depinde de suma
gi-jane2 a scris:

depinde de suma

~150.000 RON, rezultati in urma vanzarii unui imobil.

Copilul singur la parinti (din cate se stie :) ), parintii 65+, copilul 40+

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2021
Popu, utilizator
De ce depinde de suma?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
pai daca ii dona 4000 de lei, de ce era nevoie de contract in forma autentica ? Nu era nevoie de niciun contract, dar poate voia parteaa donatoare sa ii aduca aminte evential zilnic ca i-a dat.
acuma ca ne-am lamurit ca e vb de 150 mii de lei, da, se face contract autentic, daca vreti sa ii donati oficial.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Septembrie 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Transfer bancar zaqk zaqk Buna ziua, Daca socrii vor sa imi faca un transfer bancar cu o suma de bani (60 000 de euro), avans pentru achizitionarea unei locuinte, pe banii aceia ... (vezi toată discuția)
Regim donație valentinmitrachee valentinmitrachee Buna ziua! Avem urmatoarele articole din Codul Civil: CAPITOLUL II:Donaţia SECŢIUNEA 1:Încheierea contractului Art. 1011: Forma donaţiei (1) Donaţia ... (vezi toată discuția)
Act donatie olograf mcv mcv Are valabilitate juridica un act de donatie olograf scris de parintii mei, prin care imi doneaza o suma de bani? Sunt bani proprii in caz de partaj divort? ( ... (vezi toată discuția)