Puteți să dăruiți și un milion (sau oricât vă lasă inima) dacă vă permite punga/contul.
Cu condiția ca actul de donație să fie încheiat în formă autentică. Altminteri, donația este nulă absolut și bunurile/sumele supuse restituirii.
Totuși, pentru a nu trece pe la notar și pentru papucii de casă dăruiti de sărbători ori sticla de ... suc de struguri și altele asemenea (da, da, tot donații sunt, în forma darului manual) legiuitorul a prevăzut o excepție de la încheierea în formă autentică a actului de donație, arătând că bunurile mobile corporale cu o valoare de până la 25.000 lei pot face obiectul unui dar manual. Darul manual (care este o varietate a contractului de donație) se încheie valabil prin acordul de voințe al părților, însoțit de tradițiunea bunului (înmânarea/predarea efectivă și reală/materială a bunului).
De ce această limită? Așa a vrut legiuitorul. O fi mult, o fi puțin? Depinde. Să ne amintim că unele bunuri mobile, cum ar fi unele ceasuri, de exemplu, ar putea să valoreze mai mult decât un apartamențel de 2 camere (bun imobil). Ca atare, un astfel de bun, cu o valoare mai mare de 25.000 lei, deși este bun mobil corporal, nu poate fi (valabil) donat decât prin înscris autentic. Nu există limită de timp/persoană. Asta ar mai lipsi, să ținem contabilitatea cu căt i-am dat cadou lui Ion de Crăciun, de Sf. Ion și mai urmează și alte sărbăutori.