buna,
are cineva idee despre planta cu numele stiintific Schiwerickia podolica ? e ocrotita de lege, pe cale de disparitie si se mai gaseste doar in Botosani. Daca stie cineva care ar fi echivalentul ei , si cum arata. Multumesc tare mult!
nu mi s a dat un exemplar din proces verbal, ci o invitatie la sediu, atat asta dupa ce am fost amenintata ca sunt luata cu forta si dusa la politie, pentru ca am refuzat sa arat un bilet in afara mijlocului de transport.
buna,
zilele trecute, am fost obligata sa arat biletul de calatorie, cand am coborat dintr-un autobuz, desi nu ma mai aflam in acel mijloc de transport. Am avut bilet, dar am refuzat sa-l dau la controlat, doar l-am aratat sa vada ca-l am. Am refuzat, pentru ca nu mi se pare normal sa mi se ceara biletul de calatorie, atata timp cat nu sunt in mijlocul de transport, si nu mi se pare normal, ca cei 5 controlori sa ma inconjoare pe mine ca pe un infractor , in loc sa urce in acel autobuz si sa controleze. Nu s-a legitimat nici unul, prin date personale, doar mi s a dat un numar, mi s-a spus ca nu au voie sa se legitimeze cu numele real, desi mie mi se pare aberant, adica politia se legitimeaza cu nume complet si functia si un controlor nu , drept urmare am refuzat si eu sa ma legitimez, si nici nu aveam vreun act la mine, mi s-a cerut sa platesc o amenda de 40 de lei pe loc la ei, sau daca nu 100 lei la trezonerie. Mi a facut un proces verbal, eu nu am primit un exemplar, doar o invitatie la sediul lor, pentru a plati amenda. mentionez ca pe aceea invitatie mi se aduce la cunostinta prin cele scrise, ca sunt obligata sa platesc amenda pentru ca nu am prezentat biletul in mijlocul de transport, ceea ce e gresit, mi s a cerut biletul pe strada nu in mijlocul de transport. De asemnea mentionez ca am fost bruscata si prinsa de mana. Mentionez si faptul ca eu mai am o plangere catre RATP, facuta de mine, din cauza unui incident petrecut tot intr-un autobuz de a lor, cand m-am taiat in sticla, incident la care nu s-a luat nici o masura. Mi s a facut un proces verbal pe niste date pe care le am spus eu verbal, date care nu s-au verificat, desi mi s-a spus ca le verifica prin jandarmerie.. ce legatura are jandarmeria cu verificarea datelor ? apoi politia le verifica ... si tot asa ... nu mi s a verificat nici un fel de data ... daca eu le spuneam niste date false ? ce faceau ? cum ma verificau ? in concluzie ce o sa patesc din punct de vedere legal ? si daca merita sa fac contestatie la aceasta amenda ?