Nu s-a legitimat nici unul, prin date personale, doar mi s a dat un numar, mi s-a spus ca nu au voie sa se legitimeze cu numele real, desi mie mi se pare aberant, adica politia se legitimeaza cu nume complet si functia si un controlor nu , drept urmare am refuzat si eu sa ma legitimez, si nici nu aveam vreun act la mine, mi s-a cerut sa platesc o amenda de 40 de lei pe loc la ei, sau daca nu 100 lei la trezonerie
Astfel de practici sunt intalnite mai in toate orasele.Si asta e din cauza noastra,a tuturor.e,ca sa zic asa, trasatura fundamentala a romanului de rand..Sa tipe in gura mare ca au fost nedreptatiti,ca au fost bruscati, ca au fost nustiu cum,dar in realitate sa nu intreprinda nimic pentru ca acest fapt sa nu se mai intample. Hai sa numim aceasta calitate mare IGNORANTA. Ignoranta...da.. sora mai mica a INDIFERENTEI... impreuna cu mama lor NESTIINTA.
Si ...sa judecam cazul doamnei @selena77 ! Pai ,in primul rand,faptul ca nu s-au legitimat cel putin mie imi permite nici sa nu-i bag in seama.Faptul ca mi se cer bani pe loc,e deja suspect.faptul ca nu ma aflu intr-un transport comun(deci nu sunt ca sa zic asa pe proprietatea altuia) imi da dreptul fundamental la viata nu? Ori acest drept imi este ingradit de "angajati" de doi lei ai ratp-ului.
Eu personal,nici nu stateam la discutie. Dar de ce doamna selena77 supune subiectul atentiei? pai ne spune singura "i
n concluzie ce o sa patesc din punct de vedere legal ? si daca merita sa fac contestatie la aceasta amenda ? " ai este teama.:)) de ce? sau de cine?
iar concluzia mea este: necunoasterea legilor(macar fundamentale)...neinformarea... ceea ce duce la nesiguranta de sine.ceea ce permite celor fara scrupule si fara D-zeu ,sa isi faca de cap.
Cu un ecuson,cu un carnet de procese verbale cumparat de la"baieti" si cu alura de "rau" chiar poti face niste bani frumosi pe seama atator ignoranti.Si Doamne,cata lume scoate cu usurinta buletinul de identitate din buzunar!
b]selena77 a scris:
nu mi s a dat un exemplar din proces verbal, ci o invitatie la sediu, atat asta dupa ce am fost amenintata ca sunt luata cu forta si dusa la politie, pentru ca am refuzat sa arat un bilet in afara mijlocului de transport.
pai incercau si ei sa faca un "ban cinstit" .si la sediu seara conform chitantzierului(pa care fie vorba intre noi-era inexistent) spuneau: "sefu ,azi nu avem nici o amenda.toata lumea corecta".:stunned: