avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate sterod

Activitate sterod

Bun găsit!
Pentru constituirea depozitelor bancare la termen asociate contului curent al Asociatiei de Proprietari, se datoreaza ceva impozite sau taxe sumelor rezultate din dobanzi pe parcursul unui an? Indiferent ca depozitul la termen este constituit pe 3, 6 sau 12 luni.
Mulțumesc!
Multumesc... v-am urmat sfatul si acum primesc raspunsurile din partea proprietarilor prin chestionar online.
Pentru deschiderea si utilizarea contului curent al Asociatiei de proprietari, ce banca recomandati din punct de vedere al procedurii de deschidere, usurinta in utilizare dar si costuri implicate (comision lunar sau per operatiune)?
Multumesc.
Modalitate plata facturi Asociatie desfiintata
Multumesc pentru raspuns! Din cele transmise de catre Dvoastra, am urmatoarele intrebari:

- care sunt avantajele /dezavantajele pastrarii actuale Asociatii si infiintarea doar a altor 2 Asociatii noi?
- pentru solicitarea acordului de incheiere a noilor contracte cu furnizorii de utilitati, exista un formular standard sau se face o cerere in care sunt mentionate datele de identificare si scopul cererii?
- care este valoarea medie a onorariului pentru o infiintare de Asociatie?

Toate cele bune!
Buna ziua, in Asociatia noastra compusa din 3 scari de bloc (cate 50 apartamente/scara) a avut loc Adunarea Generarala unde cu votul majoritatii a fost hotarata desfiintarea actualei AP si infiintarea altor 3 la nivel de fiecare scara. Astfel, se nasc urmatoarele intrebari:
- din punct de vedere al procedurii si al termenului de finalizare, este recomandata desfiintarea actualei Asociatii si infiintarea altor 3 sau divizarea actualei AP, actualizarea si infiintarea altor 2?
- pentru verificarea balantei de activ si pasiv ce revin fiecarei scari viitoare Asociatie, care este perioada optima de verificare contabila?
- exista un model de solicitare acord catre furnizorii de utilitati? Noi suntem contorizati separat, inclusiv cod client pt fiecare scara, cu exceptia ApaNova unde exista 1 singur bransament si trebuie facut bransament/contorizare pt fiecare scara-viitoare Asociatie;
- care este un termen rezonabil, real pentru indeplinirea celor de mai sus - infiintarea acestor Asociatii noi? Se poate estima la prima vedere un cost al fiecarui dosar de reprezentare pentru toata aceasta procedura?
Daca sunt avocati interesati de colaborare pentru cele de mai sus, va rog mesaj in privat. Asociatia noastra este din Bucuresti, Sectorul 2.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ma puteti ajuta cu modelul in varianta editabila - Word? In pdf sunt erori.,,
Multumesc!
Va multumesc!
Bună ziua, mă puteti ajuta cu un draft contract Asociație Proprietari - Firmă administrare?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Cheltuieli comune copii sub 3 ani
Buna seara, multumesc pentru raspuns dar este la fel de interpretabil ca si prezentul articol de lege.
Ma intereseaza modul de aplicare in diverse Asociatii,.. in a noastra de exemplu am intocmit tabel unde pe baza semnaturilor vom decide in Comitetul Executiv daca vom scuti sau nu copiii de la plata cheltuielilor comune.
In Adunarea Generala, nu am putut decide clar datorita prezentei scazute la ambele date de desfasurare..