avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pentru deschiderea si utilizarea contului curent al ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pentru deschiderea si utilizarea contului curent al Asociatiei ...

Pentru deschiderea si utilizarea contului curent al Asociatiei de proprietari, ce banca recomandati din punct de vedere al procedurii de deschidere, usurinta in utilizare dar si costuri implicate (comision lunar sau per operatiune)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 14:19, 12 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La aceasta intrebare nu cred ca este bine sa va luati dupa unul sau altul...
Dupa parerea mea , in asociatie trebuie facut un sondaj sa aflati banca la care cei mai multi dintre proprietari au cont. In acest fel, comisioanele de administrare vor fi cele mai mici sau poate egale cu zero.
In rest si in principiu, discutati in com. executiv si luati o hotarare care sa nu fie reprosata cuiva, daca ma intelegeti...
Mergeti apoi la banca la care v-ati hotarat si vedeti ce documente vi se cer.
Succes!
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2023
Adam Grecu, utilizator
Multumesc... v-am urmat sfatul si acum primesc raspunsurile din partea proprietarilor prin chestionar online.
Puteți negocia cu banca, mai ales dacă sunt mulți proprietari în asociație și, prin urmare, probabilistic , mulți care sa agreeze acest mod de plata, cel mai bine e un comision lunar.Astfel costurile acelui comision sunt insignifiante, împărțite fiind la cât mai mulți proprietari. Așa puteți să vă selectați și banca, prin acceptarea la negociere a acestei condiții și compararea ofertelor, cu comision unic. Băncile mari acceptă asa ceva. La noi, acea împărțire duce la vreo 0,5 RON/luna.

sterod a scris:

Pentru deschiderea si utilizarea contului curent al Asociatiei de proprietari, ce banca recomandati din punct de vedere al procedurii de deschidere, usurinta in utilizare dar si costuri implicate (comision lunar sau per operatiune)?
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine suportă comisionul bancar la plata întreținerii prin op? latka latka Am urmarit discutii mai vechi pe aceasta tema, care se termina undeva prin 2016.Din ele am tras concluzia ca si vechea lege, ca si cea noua dealtfel, au lasat ... (vezi toată discuția)
Comision cec cheltuieli pe cota- parte indiviza ? stelu2015 stelu2015 In luna martie 2014 au fost trecute la cheltuieli administrative restanta comision CEC pe doua trimestere 72 lei. Acum doua luni s-a trecut la cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Cont bancar la asociatiile de proprietari si comisioane la incasare w_v_w_v w_v_w_v As dori sa stiu ce banci folositi pentru conturile asociatiilor dv. Daca pana acum ma laudam cu banca mea Raiff acum au introdus un nou comision la incasare ... (vezi toată discuția)