avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Activitate coldea_zoe

Activitate coldea_zoe

Discuție rugaminte
Ma numesc Adrian, am 37 de ani iar din anul 2000 sunt functionar publice la primarie.
In urma cu 2 ani din motive personale,mi-am suspendat la cerere raporturile de serviciu, pana in data de 01.12.2012.
In aceasta perioada de concediu fara plata, neavand venituri, nu am mai cotizat la CAS ( sanatate ).
Va rog sa-mi spuneti , dupa cat timp de la reluarea activitatii, voi avea dreptul sa beneficiez de serviciile de sanatate publica ? ( tratamente , internari, concedii medicale ? )
Multumesc !
Multumesc !
Răspuns la discuția Pensie militara de urmas
Va multumesc din suflet pentru informatii. M-am mai linistit.
Cu maxima recunostinta,

Zoe
Răspuns la discuția Pensie militara de urmas
Va multumesc din suflet pentru faptul ca mi-ati raspuns.

Va rog sa ma scuzati pentru insistenta, dar sunt disperata.

Pensia sotului meu decedat, a fost pensie militara la limita de grad. Eu dupa decesul lui am beneficiat de pensie de invaliditate, gr 2 si am luat 1 / 2 din pensia sotului. Eu in continuare, in conditiile actuale, mergand la comisia civila, pana in martie 2017, mai pot beneficia de pensia actuala de urmas pe care o am acum ??

Va multumesc din suflet !!
ma numesc zoe sunt din cluj si in momentul de fata sunt in pensie gradul 2 de boala si am optat pentru pensia sotului meu decedat , fost ofiter ,benefind astfel de pensie militara de urmas.
Rugamintea mea este sa-mi spuneti daca conform legislatiei in viguare voi mai putea beneficia de acest drept avand in vedere faptul ca eu voi implini varsta de 55 ani in luna septembrie anul curent.
Mai am dreptul de a beneficia de aceasta pensie militara pana la implinirea varstei de 55 ani ( cum era inainte ) sau voi fi incadrata la pensie civila ( avand si eu 30 de ani vechime in campul muncii ) ??
Stabilirea gradului de invaliditate il va stabili comisia militara, cum era pana acum, sau medicul expert al asigurarilor sociale de sanatate ?
Va rog sa ma ajutati
MUltumesc