avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Activitate DANIX1969

Activitate DANIX1969

buna ziua! modificarile codului rutier de anul trecut privitoare la cauciucurile de iarna prevad posibilitatea folosirii cauciucurilor all season?
Gabriela Pintea a scris:

Varsta standard de pensionare a persoanelor care au lucrat in sistem militar este diferita, in functie de data nasterii. Pensia anticipata partiala se cuvine, cu cel mult 5 ani inaintea implinirii varstei standard de pensionare, persoanelor care au realizat stagiul minim de cotizare in specialitate si stagiul complet de cotizare (sunt prevazute in anexa 6 a Legii nr. 263/2010, tot in functie de data nasterii) si care se afla in una dintre urmatoarele situatii, prevazute la art. 65, alin. (2) din Legea nr. 263/2010:
a) sunt trecute în rezervă/au încetat raporturile de serviciu ca urmare a împlinirii limitei de vârstă în grad prevăzută de statutul cadrelor militare/poliţiştilor/ funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare sau ca urmare a reorganizării unor unităţi şi a reducerii unor funcţii din statele de organizare, precum şi pentru alte motive sau nevoi ale instituţiilor din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale;
b) sunt trecute în rezervă sau direct în retragere/au încetat raporturile de serviciu ca urmare a clasării ca inapt sau apt limitat pentru serviciul militar/serviciu de către comisiile de expertiză medico-militară.


Daca doriti sa stiti cand puteti beneficia de pensie, reveniti cu:
-data nasterii dvs. si sexul;
-stagiul de cotizare in specialitate;
-stagiul total de cotizare.


Buna ziua! Vad ca persoana careia ati raspuns mai sus nu a ma revenit... Imi puteti raspunde mie pentru ca sunt interesat... Data nasterii - 31.07.1969, sex masculin... Stagiul de cotizare - militar - 14 ani subofiter, 6 ani sergent angajat pe baza de contract, un an stagiu militar...stagiu total de cotizare 22 ani... daca ma ajuta la vechime, am si 4 ani de invatamant superior... Inca o intrebare: cei 6 ani de sergent angajat( la MAI ) se considera vechime ca militar? Cand pot beneficia de pensie? Va multumesc anticipat pentru raspuns...