avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Activitate oanamaiu

Activitate oanamaiu

Răspuns la discuția custodie copil minor
Trebuie neaparat sa divortam in Bucuresti, nu se poate divorta in orasul in care am domiciliul in acte? Si daca nu, de ce?
Răspuns la discuția custodie copil minor
Amandoi avem domiciliul trecut in acte in tara. Presupun ca va fi o ancheta sociala in privinta asta. Ce anume se ia in considerare la stabilirea domiciliului minorului? Si in favoarea cui se inclina balanta?
Răspuns la discuția custodie copil minor
Pana acum nu am stiut ce inseamna autoritate parinteasca, stiam doar de custodie in care copilul e incredintat unuia din parinii spre crestere iar celalalt cu drept de vizita, asta vrea tatal. Amandoi avem domicililu stabil in tara.
Conditiile in care locuiesc in tara sunt cu mult superioare celor ale tatal-ui,plus ca fetita nu cunoaste alta locuinta in tara, decat ce-a a mame-i(unde locuiesc parintii mei).
Răspuns la discuția custodie copil minor
Copilul e doar momentan la bunicii, il voi lua inapoi aici unde locuiesc si eu, doar de 3 luni e in tara si va sta si pe perioada verii acolo(luni in care eu voi fi in tara cel putin o sapt in fiecare luna). Mentionez faptul ca domiciliul meu stabil e inca in tara, nu am facut acte pt schimbarea domiciliului in stainatate. Exista sanse sa se stabileasca locuinta copilului la tata in conditiile prezentate?
Inca o intrebare, ce anume implica stabilirea domiciliului la mama? Voi putea sa ies cu copilul din tara fara acordu-l tatalui?
Răspuns la discuția custodie copil minor
Prin custodie, ma refer la cine va ramane copilul. La ce se refera autoritatea parinteasca mai exact?
Momentan copilul e in tara la bunicii(parintii mei)
Buna ziua,

Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si sunt amenintata ca imi va lua copilul. Precizez faptul ca amandoi lucram in strainatate cu forme legale. Situatia mea financiara mereu a fost mai buna decat a lui si nu mi-am neglijat niciodata copului, dimpotriva. Ce sanse are sa imi ia copilul in cazul unui proces de custodie?

Multumesc anticipat pt raspunsuri.
Răspuns la discuția divort la notar
Ma intereseaza daca putem divorta la notar in conditiile in care noi nu mai avem domiciliul in orasul in care ne-am casatorit. Se poate face acest demers si la un notar in orasul in care avem acum domiciliul?
Răspuns la discuția divort la notar
Multumesc de raspuns. As mai avea cateva intrebari:
Ce anume implica ancheta phihosociala si cand se va desfasura?
Cam cat dureaza din momentul depunerii cereri la notar pana la prezenta noastra in fata lui pt desfacerea casatoriei?
Discuție divort la notar
Eu si sotul meu vrem sa divortam de comun acord si am intes ca se poate si la notar, avem si un copil minor (3 ani) si vrem custodie comuna. Vrem sa stim ce implica acest demers, in cat timp se rezolva, ce acte trebuie aduse etc. Mentionez ca amandoi locuim si lucram in strainantate in aceelasi oras, dar domiciliul stabil il avem in Romainia.
Eu si sotul meu suntem amandoi in Cehia, fetita noastra (in varsta de 2 ani) e in Romania si vrem sa o aducem aici, doar sotul meu poate merge in tara dupa ea. Intrebarea mea este daca putem face aici la un birou notarial declaratia, din partea mea, de care are el nevoie ca sa o scoata din tara?

PS: Daca o facem in limba engleza poate sa o traduca si sa o legalizeze in roamana in tara? Multumesc anticipat.