avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Activitate dacodrakon

Activitate dacodrakon

Este o parcare facuta de consiliul local, acel spațiu comercial nu a mai fost utilizat de ceva timp, cam 5 ani,dar asa cum au lăsat loc la întrarea în scari, întrarea la diferite dependințe,și asa cum au știut sa ia impozit de 5100 lei pentru acel spațiu,obturind întrarea,sau dacă ca spațiu de utilitate publica va necesita vreodată intervenția,salvării,pompieri ,ce se va întâmpla?!

Adam Grecu a scris:

1. Dvs. ati cumparat acel spatiu avand deja acea parcare. Intr-un fel ati acceptat situatia - zic si eu...;
2. Acum depinde si ce fel de parcare aveti acolo: este o parcare autorizata de Consiliul local care a si inchiriat spatiile respective (terenul este gestionat de dansii) sau este o parcare neorganizata - si este o alta discutie, dar grija ca in ambele cazuri terenul este gestionat de Cons. local. In ultima instanta, puteti sa va adresati la Consiliul locar, purtati o discutie, inchiriati dvs. portiunea de teren care va deranjeaza, marcati-o ca fiind inchiriata, o delimitati si ati rezolvat problema.
Succes!

Bună ziua, am cumpărat de curând un spațiu comercial situat la parterul unui bloc, în fata intrarii este amenajata de vreo 2 ani o parcare care începe la circa 1,m de întrarea în spațiu comercial, este legala amplasarea in fata intrarii a unei parcări? Mulțumesc!
Bună ziua, doresc sa fac o reabilitare judecatoreasca, am.mai multe condamnari , termenul este împlinit,dar doresc sa știu dacă în cerere trebuie sa menționez toate condamnările sau pe ultima doar !? Și dacă la depunerea cererii mai trebuie sa atasez copii legalizate după hotărârile de condamnare,acum cu legea noua prin care nu se mai cer copii de pe acte emise de instituțiile statului! ?
Bună ziua, am cumpărat o baraca metalica, de la o firma, baraca fiind situata pe un teren proprietate CFR,unde se plătește chirie pt teren. Construcția este din 1983,vânzarea a fost făcută cu factura și contract cu respectiva firma,baraca nu deține intabulare sau cadastru,doar un plan de amplasament și delimitare a corpului de proprietate, din 2003 cu nr cadastral provizoriu si relevee,iar la primărie mi au cerut cadastru pt luarea în evidenta și stabilirea impozitului, arat ca este deja rol la primărie cu aceasta baraca ,impozitul fiind la zi.Din ce știu eu cei de la CFR nu sint de acord cu efectuarea cadastrului. Ce soluții pot avea pt a muta rolul pe numele meu.
Răspuns la discuția Asistenta juridica obligatorie
pentru ca invinuitul era procuror,si era competenta CA.
Răspuns la discuția Asistenta juridica obligatorie
stiam ca in cazul persoanelor arestate, asistenta este obligatorie,cel putin asa s-a intamplat intr-o cauza similara,la C A ploiesti, si presedintele a aratat obligativitatea asistarii din oficiu a persoanelor arestate ! dosar nr 824/42/2014.
Buna ziua. Am si eu o intrebare, in cazul in care se judeca o cerere in tem. art 340 cp,o plangere impotriva solutiilor procurorului de netrimitere in judecata sau clasare,si petentul este arestat. este obigatorie asistarea lui de catre un avocat din oficiu ? daca aceasta plangere s-a judecat fara avocat,se mai poate face ceva ! Mentionez ca aceasta plangere a fost respinsa,si judecata tot de judecatorul care a judecat in fond un dosar din care s-a format dosarul clasat de parchet. Politia a propun inceperea urmaririi penale. Va multumesc !
Răspuns la discuția proprire pensie sot
cind aveam si eu o masina , tot asa li se spunea parintilor sa plateasc , deoarece l;ocuim la aceasi adresa !! va multumesc pt sfat !!
buna ziua, as dori si eu sa stiu daca se poate opri din pensia mamei mele, pt un impozit datorat de tatal meu pt o masina !! mentionez ca si tatal meu este pensionar , fost cadru militar si de la primarie i s a spus ca pe pensia lui nu a putut fi facuta proprire !! eu personal cred ca este un abuz , si as dori sa stiu sub ce aspect pot sa ai actionez in judecata !!
buna ziua, as dori si eu sa stiu care este procedura schimbarii unui apel, in speta in care in pronuntarea din instanta de fond ( judecatoria ) in cazul art 192 al.2 cp,se mentioneaza cu apel, apoi dosarul fiind trimis direct la curtea de apel, si recalificat in recurs fara a se judeca, fara a se cita partile .