avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Asistenta juridica obligatorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Asistenta juridica obligatorie

Buna ziua. Am si eu o intrebare, in cazul in care se judeca o cerere in tem. art 340 cp,o plangere impotriva solutiilor procurorului de netrimitere in judecata sau clasare,si petentul este arestat. este obigatorie asistarea lui de catre un avocat din oficiu ? daca aceasta plangere s-a judecat fara avocat,se mai poate face ceva ! Mentionez ca aceasta plangere a fost respinsa,si judecata tot de judecatorul care a judecat in fond un dosar din care s-a format dosarul clasat de parchet. Politia a propun inceperea urmaririi penale. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: dacodrakon , utilizator 17:15, 21 Aprilie 2016

(5) Judecătorul de cameră preliminară se pronunţă asupra plângerii prin încheiere motivată, în camera de consiliu, fără participarea petentului, a procurorului şi a intimaţilor.

[ link extern ]
~ Conținut șters la cerere ~
stiam ca in cazul persoanelor arestate, asistenta este obligatorie,cel putin asa s-a intamplat intr-o cauza similara,la C A ploiesti, si presedintele a aratat obligativitatea asistarii din oficiu a persoanelor arestate ! dosar nr 824/42/2014.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Aprilie 2016
dacodrakon, utilizator
Pai nu vad de ce clasarea s-ar judeca taman la curtea de apel, in loc de judecatorie/tribunal. Problema era daca respectivul trebuie urmarit penal si trimis in judecata, nu era judecata lui propriu-zisa (in fond).
Ultima modificare: Joi, 21 Aprilie 2016
tgeorgescu, utilizator
pentru ca invinuitul era procuror,si era competenta CA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este obligatorie apararea suspectului in cadrul procedurii de camera preliminara ? ContSters116684 ContSters116684 Sunt parte vatamata intr-un dosar de viol in care initial procurorul a dispus clasarea cauzei. La plangerea catre instanta, judecatorul de camera preliminara a ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! fac parte intr un dosar care a fost clasat pe motivul ... Koman91 Koman91 Buna ziua! Fac parte intr un dosar Care a fost clasat pe motivul prescrierii ! Petentul a depus plângere împotriva soluției procurorului in camera ... (vezi toată discuția)
Am primit citatie victorbarnea victorbarnea Am primit citatie in care sunt chemat la Curtea de Apel sectia penala si pentru cauze cu minori, in calitate de intimat, in proces cu X in calitate de petent ... (vezi toată discuția)