avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva solutiilor de clasare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva solutiilor de clasare

Buna ziua!
In situatia in care s-a dispus prin ordonanta procurorului clasarea cauzei,dupa care am facut plangere impotriva solutiei de clasare si prim-procurorul a respins plangerea ca netemeinica ,
Conform art 340 noul cod de procedura as dori sa fac plangere la judecatorul de camera preliminara si atunci in planagerea catre judecatorul de camera preliminara care ordonanta trebuie sa o mentionez, prima de clasare sau ultima ca netemeinica???
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obiectul plangerii formulate in temeiul art.340 Cod Procedura penala il pot constitui doar solutiile de neurmarire sau netrimitere in judecata prin care procurorul a clasat cauza si nu actul prin care procurorul ierarhic superior a respins ca neîntemeiata plangerea. Vedeti si denumirea marginala a art. 340 c.p.p.
Nu este o probema daca faceti referire la amandoua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere depusa gresit in instanta Anatol2017 Anatol2017 Nu sunt de formatie jurist. Am inceput sa itesc de o vreme codul penal si codul de procedura penala. Am facut o plangere penala unui expert. Procurorul de caz ... (vezi toată discuția)
Plangere prim procuror viorelv viorelv Am facut plangere impotriva solutiei de clasare la prim procuror ierarhic superior, in termen legal, dar au trecut 20 de zile si nu am primit raspuns, in ce ... (vezi toată discuția)
Ordonanta prim procuror trimisa tardiv stelu2015 stelu2015 Ordonanta de clasare a procurorului de caz a fost contestata la prim-procuror. Acesta nu a comunicat nici o ordonanta.Dupa ce au trecut 20 de zile ,ordonanta a ... (vezi toată discuția)