avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere prim procuror
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere prim procuror

Am facut plangere impotriva solutiei de clasare la prim procuror ierarhic superior, in termen legal, dar au trecut 20 de zile si nu am primit raspuns, in ce termen pot depune plangere la judecatorul de camera preliminara in conditiile in care nu am primit raspuns de la procurorul ierarhic superior, va rog sa-mi raspundeti?
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Parerea mea este sa nu mai asteptati foarte mult si sa depuneti plangere la judecatorul de camera preliminara, de regula prim-procurorul mentine solutia si oricum motivarea este cam la fel.
Faceți o cerere de urgentare a soluționării plângerii. După comunicarea soluției prim-procurorului, depuneți, dacă este cazul, plângere la judecătorie. Eu spun că trebuie să așteptați comunicarea deoarece din conținutul acesteia vă veți argumenta dvs motivele în fața instanței de judecată.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Obiectul plangerii formulate in temeiul art.340 Cod Procedura penala il pot constitui doar solutiile de neurmarire sau netrimitere in judecata, respectiv ordonanta prin care procurorul a clasat cauza si nu actul prin care procurorul ierarhic superior sa presupunem ca va respinge plangerea. Procurorul ierarhic superior daca mentine solutia, motivarea va fi oricum copy-paste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva solutiilor de clasare simasabina simasabina Buna ziua! In situatia in care s-a dispus prin ordonanta procurorului clasarea cauzei,dupa care am facut plangere impotriva solutiei de clasare si ... (vezi toată discuția)
Plangere depusa gresit in instanta Anatol2017 Anatol2017 Nu sunt de formatie jurist. Am inceput sa itesc de o vreme codul penal si codul de procedura penala. Am facut o plangere penala unui expert. Procurorul de caz ... (vezi toată discuția)
Plangere solutie procuror imihai76 imihai76 Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea speta: Intr-o cauza penala am primit solutie de netrimitere in judecata, solutie pe care am contestat-o in termenul ... (vezi toată discuția)