avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Activitate oncescuconstantin

Activitate oncescuconstantin

va voi prezenta urmatoarea situatie:
1, unicul administrator al societatii a semnat cererea de incetare a raportului de munca cu acceptul ambelor parti , a managerului unei firme ronanesti
2, la data respectiva a fost transmisa acesata adresa care ITM:
3, cand s-a semnat aceasta cerere erau neincasate 9 salarii ptr care impozitele si fondurile aferente au fost platite statului roman.
Functia detinuta de acesta persoana a fost de manager, angajat pe baza de contract de munca cu salariu fix.
Angajatorul refuza plata salariilor restante.
Am dori sa stim ce posibilitati legale exista ptr recuperarea salariilor.
Răspuns la discuția Modificare stare societate
Multumesc f mult pentru informatii.Patronul considera insa ca poate sa faca ce doreste el cu sprijinul avocatilor
Poate o persoana fizica straina, in calitate de unic actionar si administrator al unei societatii inregistrata in Romania,sa solicite inchiderea sau conservarea acesteia fara a achita la ti salariile restante managerului si contabilitatii ?
Pentru salarii s-au platit respectivele contributi catre stat lunar iar pentru contabilitate sumele sunt inregistrate lunar pe baza facturilor de prestari servicii.
Am inteles ca trebuie sa dobanda neprecizata in contrat se calculeaza conforl art 43, dar penalitatine nu acopera prejudiciul cauzat firme si mie ca manager, a dus la pierderi pe firma si la stricarea imaginii mai ales in relatia cu ceilalti furnizor
Cum pot sa cer majorarea dobanzii datorate cu alpte penalitati care sa acopere prejudiciul adus firmei
multumesc si va rog sa ma ajutati
Urmeaza sa introduc o actiune pentru obtinere Somatie plata pentru un debit de
20.200,67 lei pe OUG nr.119/24.10.2007.
Nu m-am lamurit care sunt cheltuielile de judecata din Art.274,al.1 Cod de
procedura civila.Imi puteti spune suma exacta?
Se percepe si Taxa judiciara de timbru de 39 leisi timbru judiciar de 1 leu?Unde
se platesc toate cele 3 componente?
multumesc,
Constantin Oncescu
As dori sa stiu daca pot pecepe penalitati de intarziere la un contract comercial in care nu au fost pevazute acestea.
In conract este trecut doar ca marfa ramane in proprietatea vanzatorului pana la achitarea integrala a sumei
Cumparatorii trebuiau sa predea bilete la ordin dar nu facut acest lucru si dupa 4 luni mi-au dat un angajament de plata care nici el nu a fost respectat
Ce pot sa fac ca sa recuperez suma datorata, suma care a audus părejudicii firmei, noi raminind datori altor furnizori de servicii care acum ne actioneaza in judecata.
Astept un sfat si va multumesc anticipat