avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificare stare societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificare stare societate

Poate o persoana fizica straina, in calitate de unic actionar si administrator al unei societatii inregistrata in Romania,sa solicite inchiderea sau conservarea acesteia fara a achita la ti salariile restante managerului si contabilitatii ?
Pentru salarii s-au platit respectivele contributi catre stat lunar iar pentru contabilitate sumele sunt inregistrate lunar pe baza facturilor de prestari servicii.
Cel mai recent răspuns: oncescuconstantin , utilizator 17:45, 1 August 2013
Nu poate.
Salariatii totdeauna au dreptul la a cere salariile restante.
In primul rand se pot adresa ITM cu sesizare, si la instanta pentru a-si recupera drepturile salariale restante.
Calitatea de cetatean strain a asociatului unic / administrator nu are nici o importanta juridica.
Antementionatii pot cere: suspendare activitatii societatii pe o perioada de cel mult 3 ani, dizolvare sau lichidarea voluntara a firmei. In toate cauzele, dreptul de a cere salariile restante subzista.
Succes !
Multumesc f mult pentru informatii.Patronul considera insa ca poate sa faca ce doreste el cu sprijinul avocatilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere srl purice030850 purice030850 buna ziua, am un srl din 2006 nu a mai avut activitate pe el cum sa procedez ca sa-l inchid multumesc mariana (vezi toată discuția)
Dizolvarea srl cu asociat unic elina24 elina24 buna, am si eu de inchis o firma si nu stiu cum se procedeaza, a mai trecut cineva prin inchiderea unei firme,poate ma ajuta si pe mine?multumesc anticipat;) (vezi toată discuția)
Radiere societate allutza allutza Buna ziua, doresc sa radiez o societate deoarece de un an nu mai produce nimic <e pe pierdere>, nu stiu cum sa procedez corect stiu doar ca: deoarece ... (vezi toată discuția)