avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 736 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... inchidere srl
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

inchidere srl

buna ziua,
am un srl din 2006 nu a mai avut activitate pe el
cum sa procedez ca sa-l inchid
multumesc
mariana
Cel mai recent răspuns: purice030850 , utilizator 20:44, 22 Mai 2012
Puteti inchide societatea prin procedura de dizolvare - lichidare voluntara si radiere.
In prima etapa depuneti hotararea asociatilor cu privire la dizolvarea si lichidarea societatii. Depunerea hotararii se face la Registrul Comertului cu cerere de inregistrare. Hotararea se va publica in Monitorul Oficial, iar dupa 30 de zile de la publicare, veti depune documentele aferente etapei a doua, respectiv: cerere de radiere - formular tip (se gaseste la Registrul Comertului), hotararea asociatilor de repartizare a activelor (daca sunt) si aprobare a bilantului de lichidare, bilantul de lichidare (se intocmeste de contabil), certificatul de inregistrare la societatii si anexele, certificatul de atestare fiscala emis de organul fiscal (prin acesta se atesta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat).
Costuri aproximative pentru intreaga operatiune maxim 700 lei.
va multumesc mult pentru raspuns
toate aceste documente se depun la camera de comert de care apartine srl ?
sau se pot depune si la o alta camera de comert din alta localitate
Toate documentele se depun la Registrul Comertului unde ati infiintat societatea, adica la Oficiul corespunzator judetului unde aveti sediul social. In Romania, in fiecare municipiu resedinta de judet exista cate un Oficiul al Registrului Comertului.
Nu faceti confuzie intre Registrul Comertului si Camera de Comert.
Oficiul National al Registrului Comertului este o structura din subordinea Ministerului Justitiei, iar Camera de Comert este o organizatie non-guvernamentala care are ca scop sprijinirea comunitatii de afaceri.

buna seara,
ma pute-ti ajuta sa fac un acord al creditorilor in situatia de dizolvare si lichidare voluntara a unui srl cu actionar unic ,
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere srl cu datorii miki72 miki72 Buna ziua, Sunt administrator la un SRL care inregistreaza datorii catre bugetul asigurarilor sociale si bugetul de stat. As dori inchid firma insa nu cred ... (vezi toată discuția)
Unde se depune cererea de dizolvare a srl? Sorin_mn Sorin_mn Unde poate solicita dizolvarea societatii, la registrul comertului sau la tribunal? Multumesc (vezi toată discuția)
Inchidere societate nelunelu68 nelunelu68 am o societate comerciala infiintata in ianuarie 2011 si nu am avut nici o activitate daca as dori sa o inchid ce demersuri trebuie sa fac (vezi toată discuția)