avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Activitate mihaiandra

Activitate mihaiandra

Răspuns la discuția dreptul de a fi proprietar
lazu a scris:

In situatia in care aveti domiciliul legal i acea casa, adica mama v-a luat in spatiu, va poate da afara doar printr-o actiune in evacuare care trebuie motivata:


Da, am domiciul legal in acea casa.
Gasisem eu o data cam toate drepturile care mi s-ar conveni. Am regasit cateva legi :

Conditiile de cumparare ale unui imobil - 1991
Art. 10. - De prevederile art. 7 din prezenta lege beneficiaza, o singura data, persoanele fizice care, impreuna cu familia, nu au detinut si nu au in proprietate o locuinta, cu exceptia persoanelor prevazute la art. 7 lit. c), sau daca locuinta in care gospodaresc impreuna nu satisface exigentele minimale de suprafata, prevazute in anexa nr. 1, corespunzator numarului de persoane din familie.
Art. 16. - Lista cuprinzand numarul, structura pe numarul de camere si amplasamentul locuintelor, precum si lista persoanelor care vor beneficia de locuinte, in ordinea de prioritate stabilita conform art. 7 de catre consiliile locale, se afiseaza la sediul acestora.
Art. 17. - Prin familie, in sensul prezentei legi, se intelege sotul, sotia, copiii si parintii sotilor, care locuiesc si gospodaresc impreuna.

Drepturile copilului

Articolul 19. Dreptul la spaţiu locativ
(1) Copiii, membri ai familiei locatarului, au aceleaşi drepturi ca şi ceilalţi membri ai
familiei la folosirea spaţiului locativ, iar copiii, membri ai familiei proprietarului locuinţei, au aceleaşi drepturi la folosirea şi moştenirea acesteia.

Articolul 20. Dreptul la proprietate
Fiecare copil are dreptul la proprietate. Dreptul copilului la proprietate este garantat.
Copilul beneficiază de dreptul la proprietate în limitele şi în modul stabilite de legislaţie.

* Mai gasisem atunci o lege care spunea ceva de genul: copilul poate fi evacuat doar in conditiile in care i se acorda un alt spatiu locativ.

O alta versiune gasita: copilul major nu poate fi evacuat din imobil daca acesta nu este casatorit ( se instraineaza ) sau daca nu poseda o alta locuinta.

Multumesc pt. raspuns!
Răspuns la discuția dreptul de a fi proprietar
lazu a scris:

Mama dvs. nu era casatorita cu tatal dvs. cand a cumparat apartamentul?


Mama nu a fost niciodata casatorita si nu e nici in momentul de fata! De tata, nu sunt recunoscuta legal si oricum de 3ani e pe "lumea cealalta" (si el avea un apartament care i l-a lasat sorei mele vitrege, din cate am auzit, prin contract de vanzare-cumparare, deci nu am avut parte la nimic)....deci....?
Răspuns la discuția dreptul de a fi proprietar
julius jr a scris:

imi cer scuze ca intervin,dar dupa parerea mea,atitudinea lui liamic43 lasa de dorit! @liamic,daca mamei ,,i s-a pus pata" sa se marite si nu mai are loc de copil???Nu trebuie judecata fata asa aspru!!!!Si crede-ma spun din experienta despre parintii care se recasatoresc si isi dau copiii din prima casatorie afara din casa doar pt ca asa vrea ,,consoarta"! Iarta-ma nu vreau sa critic dar sa incercam sa dam sfaturi,daca stim, daca nu mai bine ne abtinem!!! O seara buna va doresc!


cam o situatie similara mi s-a intamplat mie....am lasat un citat pt liamic43 la pag. 3......pana la urma...tot raul spre bine...:)
Răspuns la discuția dreptul de a fi proprietar
liamic43 a scris:

Pentru julius-
Intr-adevar, parintii care isi dau afara copii din casa, si vorbesc despre copii-care au nevoie de ajutor, de crestere, sunt de condamnat, dar este voia si sufletul lor.
In cazul de fata , am inteles ca respectivul" copil" este casatorita, are o familie.
Oare parintii au obligatii pana la moarte fata de copii si niciodata invers?Este o remarca amara, pe care am constatat-o ca se vrea pusa in aplicare tot mai mult., tot mai des -pana la datul afara a parintilor , a bunicilor, pentruca , nu-i asa," Copilul" de 30-40 ani, in plina forta, in deplina maturitate, nu mai are loc, de ei.
Mai aduceti-va aminte de RUGA PENTRU PARINTI-!!!!!!!!!!!!sau de ce nu REPETABILA POVARA!!!!!!!!!!!!!!!!( o spun nu numai pt.julius)


"Copilul", adica eu in varsta de 23ani, cu capacitate de munca inca din vremea liceului, cu bursa la scoala,chiar si facultate terminata( pe bani proprii) care nu e casatorit ( intrebarea nr.1 nu era pt mine, ci pt o cunostinta), nu doreste sa dea parintele afara ci pur si simplu sa fie apreciat pt eforturile care le-a facut si inca le face pt parintele lui. Sunt amenintata mereu ca se vinde casa si de aceea vroiam sa stiu cum sta situatia din punct de vedere legal. Am fost data afara din casa de 3ori, nu o data, si din capriciul parintelui si din cauza unui barbat. Sper ca acum este lamuritoare situatia si ii multumesc lui julius ca a stiut sa citeasca printre randuri si ca a luat situatia ca atare.
Multumesc!
Răspuns la discuția dreptul de a fi proprietar
narcisa_salbatica a scris:

Orice bun mobil sau imobil cumparat in timpul casatoriei devine bun comun cu sotul dvs., chiar daca va vand parintii. Despre apartamentul mamei, spuneti ca i-a fost repartizat cand aveati 3 ani, banuiesc ca initial a existat un contract de inchiriere pe care erati si dvs trecuta. Apoi mama a cumparat acel apartament? A semnat doar dansa contractul de vanzare cumparare? Era casatorita sau nu la data cumpararii?

Da, apt. i-a fost repartizat atunci cand eu aveam 3ani si initial a existat contractul de inchiriere( cum era pe atunci, apoi s-a dat dreptul la cumparare - cu bani in rate sau integral). Doar ea a semnat contractul;ea= niciodata casatorita, eu=nerecunoscuta legal de tata( nu stiu daca are importanta asta).
Răspuns la discuția dreptul de a fi proprietar
@liamic43= ati inteles gresit ce am vrut sa spun. Am spus ca, din cate stiu eu, pe vremea aceea se dadeau spatii locative in functie de cati copii avea o familie.Mama fiind singura, necasatorita (ma scuzati ca nu am precizat) a avut dreptul la apartamentul acesta de 2cam. pt. ca avea un copil. Si de ce ar fi f. bine daca ar vinde? Si eu am contribuit la cheltuielile casei (impozit, intretinere, utilitati,etc), numai ca nu am avut cu ce sa demonstrez pt. ca toate chitantele s-au efectuat pe numele ei (fiind titular)!
Multumesc!
Răspuns la discuția dreptul de a fi proprietar
Am inteles. Dar ma gandesc ca pe vremea lui Ceausescu nu se dadeau spatii locative mai multe decat nr. de persoane care urmau sa locuiasca in respectivul imobil. Adica, ma refer la faptul ca, daca eu nu existam, mama nu primea dreptul de a cumpara un apt. cu 2 cam., cel mult poate ii dadeau o garsoniera, sau era repartizata intr-un bloc de nefamilisti. Mi s-a mai spus ca, daca copilul este major, parintele nu poate vinde fara semnatura acestuia.
O alta intrebare: are dreptul de a ma evacua din casa?
Multumesc!
Buna ziua! Ma numesc Andra si as avea 2 intrebari (2 cazuri):

1. Daca sunt casatorita si tatal meu ar cumpara o casa de la ANL iar apoi el ar face un act de vazare-cumparare cu mine, ar avea drept si sotul meu la proprietate?

2. Mama mea este proprietara pe un apartament cu 2 camere luat in anul '91, pe vremea cand eu aveam 3ani. Din cate stiu, pe vremea aceea se dadeau ap. cu spatii locative in functie de cati copii aveai( sunt trecuta pe contractul de vanzare-cumparare in spatiul locativ). Are mama mea dreptul sa vanda casa fara semnatura mea, avand in vedere ca e prima casa (de la stat)?

Va multumesc!
Discuție mostenire
Buna ziua am o intreb ma mumesc Mihai si as vrea sa stiu si eu daca eu primesc o casa de la parintii mei drept mostenire si o trec pe numele meu si sunt casatorit casa poate fi sau aredreptul si sotia mea la aceasta casa in cas ca eu m-as desparti de ea ?!va multumesc si astept rasp dumneavoastra o si cat mai buna va doresc la revedere