Buna ziua am o intreb ma mumesc Mihai si as vrea sa stiu si eu daca eu primesc o casa de la parintii mei drept mostenire si o trec pe numele meu si sunt casatorit casa poate fi sau aredreptul si sotia mea la aceasta casa in cas ca eu m-as desparti de ea ?!va multumesc si astept rasp dumneavoastra o si cat mai buna va doresc la revedere
Pentru ca sigur va linisteste si va confera siguranta singurul raspuns fundamentat pe prevederile legii, iata-l mai jos:
LEGE Nr. 4 din 4 aprilie 1956
CODUL FAMILIEI
Art. 31 Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobândite înainte de încheierea căsătoriei;
b) bunurile dobândite în timpul căsătoriei prin moştenire, legat sau donaţie, afară numai dacă dispunăto¬rul a prevăzut ca ele vor fi comune;
Daca mosteniti un imobil in urma decesului ambilor parinti, prin certificat de mostenitor, sotia dvs. nu are nici un drept la acest imobil, fiind bunul dvs. propriu. Daca parintii aflati in viata va instraineaza un imobil prin contract de vanzare cumparare, atunci imobilul devine bun comun cu sotia dvs.
pe timpul duratei vietii dvs nu are niciun drept sotia dvs. in cazul unui eventual deces al dvs sotia in calitate de supravietuitoare va beneficia de o parte din casa.
Mostenitori
julesa
Buna ziua,
Tatal meu este proprietar de apartament, s-a recasatorit civil (apartamentul a fost cumparat inaintea celei de-a II a casatorii).
As vrea sa ... (vezi toată discuția)
Mostenire
112233
Parintii mei au decedat pe neasteptate in conditiile acestea actul pentru casa pe care au detinut-o impreuna este pe numele lor.Dupa decesul lor nu am ... (vezi toată discuția)