avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Parintii mei au decedat pe neasteptate in conditiile acestea actul pentru casa pe care au detinut-o impreuna este pe numele lor.Dupa decesul lor nu am intentat actiunea de succesiune fiind unicul lor copil.Ce drepturi are sotul meu in aceasta casa?Suntem casatoriti de 20 de ani si toata lumea imi spune ca dupa 5 ani de convietuire intra automat in drepturi chestie care ar fi valabila si in cazul unui concubinaj.Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 10:25, 14 Iunie 2011
nu, mostenirile sunt bunuri proprii si nu intra la masa averii de impartit a sotilor, in cazul unui partaj, nici du[pa 100 de ani! eventual, sotul nedobanditor poate cere cheltuieli efectuate pentru conservarea acelor bunuri, dar drept de proprietate nu va avea niciodata.
insa, dvs. trebuie sa va adresati unui notar si sa treceti bunurile ramase de pe urma parintilor, pe numele dvs.
Trebuie sa faceti succesiunea. Sotul nu are drept asupra imobilului abtinut prin mostenire.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2011
george-neagu, moderator
Nu, nu este adevarat.

Codul familiei (Legea 4/1956)

Art. 31
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
......
b) bunurile dobândite în timpul căsătoriei prin moştenire

Pentru ca imobilul sa intre in proprietatea dvs. ca bun dobandit prin mostenire, trebuie sa dezbateti succesiunea la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune bunuri imobile FlorinG81 FlorinG81 Bună seara! Vă rog frumos să mă ajutați cu un răspuns în ceea ce privește problema de mai jos. În 2014 mama mea a decedat, cu doi ani înainte ... (vezi toată discuția)
Acceptare tacita a succesiunii favex favex Mama mea a decdat in anul 2001, nu s-a dezbatut succesiunea, mostenitori fiind eu si sora mea care a decedat si ea in anul 2015 avand succesori sotul ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune liveomars liveomars Buna ziua! Care este procedura legala pentru taxa de succesiune in urma decesului mamei, mostenitori sunt: sotia si 2 copii. Tatal vrea ca copiii sa renunte ... (vezi toată discuția)