Buna ziua,
Am efectuat o lucrare in curtea comuna imobilului in care locuiesc la sf anului 2008. Este vorba de o teava de apa de la caminul comun care merge prin curte la 50-80 cm adancime si urca pe peretele imobilului (o vila mai veche in care locuiesc aprox 15 familii) deservind 4 familii, inclusiv pe a mea. Ca urmarea a unei reclamatii la primarie din partea unui vecin "binevoitor", a venit disciplina in constructii si ne-a amendat cu 10 milioane plus solicita autorizatie de construire pentru teava de apa. Dupa ce ne-am judecat in instanta, in prima judecata, ni s-a anulat amenda de 10 milioane si nu s-a precizat nimic de autorizatia de construire. Mentionez ca termenul limita dat de primarie pt obtinerea autorizatiei, respectiv 05.02.2009 pentru autorizatia de construire si 05.03.2009 pentru desfiintarea lucrarii in cazul neobtinerii a autorizatiei - a fost depasit din cauza procesului care a durat ceva timp. Recursul primariei a fost respins. In data de 16.08.2010, un inspector [EDITAT] de la Directia de Control, Serviciul Disciplina in Constructii a sectorului 2 Bucuresti, a efectuat o nota de control. Problema este ca la punctul 2 unde scrie: "Verificarea s-a efectuat in prezenta factorilor implicati in realizarea investitiei: " mi-a trecut numele meu si adresa desi eu nu am fost prezenta la aceasta constatare a ei. A semnat aceasta nota doar inspectorul, fara niciun martor sau vreun vecin din curte. A constatat ca nu s-a desfiintat lucrarea si a scris pe nota "Rog demersuri legale" respectiv "Propunem: Transmiterea prezentei Directiei juridice". Plus ca de lucrare au beneficiat 4 familii si s-au platit la comun cheltuielile iar in toate procesele-verbale sau note etc sunt trec eu ca am facut si am executat. Am lucrat cu o firma autorizata care ne-a dat factura si contract de prestari servicii.
Am fost la Politia Comunitara si am stat de vorba cu inspector [EDITAT] . I-am cerut sa-mi explice cum a completat ea aceasta nota de control in lipsa mea si fara sa treaca niciun vecin sau martor sau sa scrie ca nu era nimeni acasa si ca nu s-a putut semna din partea noastra. Tot ce mi s-a raspuns ca asa este modelul de completat si ca "Faceti ce vreti dvs.".
Sunt convins ca nu este completata corect si legala aceasta nota de control si intentionez sa fac o plangere impotriva inspectorului.
Ce lege reglementeaza modalitatea de completare si valabilitate a acestor documente? Aceeasi ca si pt un proces-verbal de constatarea a unei contraventii? (gen amenda de circulatie?) Personal as dori anularea acestei note de control si refacerea ei in conditiile legii si cu respectarea normelor in vigoare. Va multumesc.
Sunt presedintele asociatiei de cateva zile. Nu stiu sigur toate datele problemei inca insa sunt in curs de elucidare. Consumul acela este complet exagerat si este si culpa persoanei care s-a ocupat cu citirea contorului electric. Intrebarea mea era care ar fi legea care prevede perioada minima la care trebuie citit contorul electric si daca nu este citit, ce se intampla atunci. Si daca o parte din datorie s-a prescris sa zicem, de ce sa nu beneficiem daca legea asa prevede? Nu vreau sa pacalesc pe nimeni, insa voi face toate demersurile legale sa reduc suma exagerata sau sa fie platita de cei responsabili de situatia creata in mod corespunzator. Maine aflu seria noului contor care a fost montat. Problema apare cu contorul vechi inlocuit, care are o diferenta intre ce s-a incasat pe el si ce apare cand l-au scos de aprox. 200 milioane lei vechi.
Buna ziua,
As dori cateva lamuriri pentru o situatie cu contorul electric al blocului in care locuiesc. Partii comune de consum electric a blocului nu i s-a mai facut citirea de 10 ani de zile. Si acum cateva zile, cei de la Enel au facut citirea si a rezultat o factura de 200 milioane de lei vechi. Cum este posibil asa ceva? Ce optiuni legale exista pentru ca este o suma exagerata. Mentionez ca presedintele de bloc a cerut o esalonare pe 3 ani si s-a acordat doar pe 6 luni.
Va multumesc!