Buna ziua,
As dori cateva lamuriri pentru o situatie cu contorul electric al blocului in care locuiesc. Partii comune de consum electric a blocului nu i s-a mai facut citirea de 10 ani de zile. Si acum cateva zile, cei de la Enel au facut citirea si a rezultat o factura de 200 milioane de lei vechi. Cum este posibil asa ceva? Ce optiuni legale exista pentru ca este o suma exagerata. Mentionez ca presedintele de bloc a cerut o esalonare pe 3 ani si s-a acordat doar pe 6 luni.
Va multumesc!
Nu am inteles la ce va referiti cand puneti intrbarea ce optiuni legale.Dvs.ati dori ca aceasta suma sa fie platita intr-o perioada mai lunga sau sa vi se stearga de tot ca aici nu pricep.Daca este un consum demonstrat ....in mod civilizat trebuie platit asa cum fac toti consumatorii cu bun simt din tara aceasta.Eu platesc intre 12 si 14 mil.lei vechi pe luna ptr.ca asta e consumul meu.Nu stiu e mult e putin astea sunt preturile in Romania si astea le suportam.
In cazul dvs.ar mai fi o solutie..... sa va mutati de acolo in alta parte pana se fac iar 200 mil.si tot asa iar atunci cand nu o sa mai incapeti niciunde va puteti muta din tara ca Europa ii mare.Sa auzim de bine.
Eu nu cred ca asta e motivul. E aproape imposibil ca sa nu fie citit contorul de 10 ani. Ori e o defectiune ori, ori a fost schimbat contorul si nu s-a retinut indexul initial dupa schimbare, ori poate chiar se fura curent de la reteaua comuna, de scara. Acum, in ultimele luni nu ati mai primit facturi/ Pe scara blocului, la cateva luni nu vine cinava de la Enel sa citeasca contoarele la apartamente pentru regularizare?
Sunt presedintele asociatiei de cateva zile. Nu stiu sigur toate datele problemei inca insa sunt in curs de elucidare. Consumul acela este complet exagerat si este si culpa persoanei care s-a ocupat cu citirea contorului electric. Intrebarea mea era care ar fi legea care prevede perioada minima la care trebuie citit contorul electric si daca nu este citit, ce se intampla atunci. Si daca o parte din datorie s-a prescris sa zicem, de ce sa nu beneficiem daca legea asa prevede? Nu vreau sa pacalesc pe nimeni, insa voi face toate demersurile legale sa reduc suma exagerata sau sa fie platita de cei responsabili de situatia creata in mod corespunzator. Maine aflu seria noului contor care a fost montat. Problema apare cu contorul vechi inlocuit, care are o diferenta intre ce s-a incasat pe el si ce apare cand l-au scos de aprox. 200 milioane lei vechi.
Cautati procesul verbal de inlocuire a contoarului, un formular tipizat pe care-l completeaza persoana de la electrica care schimba contoarele. Acolo sunt trecute indexurile.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Este obligatoriu ?
codrut2
Este obligatoriu sa primim in casa reprezentantul enel sa citeasca indexul contoarului?
Eu nu prea permit multa lume la mine in casa si mi se pare ceva ... (vezi toată discuția)