avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Furt energie : Am o locuinta propietate personala unde ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Furt energie : Am o locuinta propietate personala unde au locuit ...

Furt energie :

Am o locuinta propietate personala unde au locuit parinti mei, eu mergand acolo doar ocazional.
Eu am chemat reprezentantii furnizorului de energie electrica sa faca o desigilare a contorului pentru a finaliza o reparatie la instalatia electrica.
Cand au venit au observat ca contorul a fost modificat pentru a nu mai inregistra toata cantitatea consumata de curent electric.
Au facut reconstruirea consumului de curent si mi-au comunicat numarul de kwh.
Ce ma sfatuiti : sa accept reconstruirea consumului de curent si sa platesc prejudiciul ?
Daca platesc prejudiciul se mai deschide dosar penal pentru furt ?

Multumes mult
Cel mai recent răspuns: w_v_w_v , utilizator 18:20, 9 Decembrie 2024
Daca contorul este in interiorul proprietatii ( curte sau casa) trebuie sa achitati. Daca este in exterior nu trebuie sa achitati ca nu sunteti vinovat cu nimic si nu va intereseaza. Daca achitati nu se mai deschide nimic.
De curiozitate cat au estimat si pe ce perioada au recalculat?
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2024
Nivea, utilizator
Buna Seara si multumesc pentru raspuns.
O alta persoana mi-a spus ca daca platesc inseamna ca recunosc vinovatia. Sunt derutat.
S-a recalculat 4000 kwh pentru o perioada de 1 an
Unde se afla contorul?
Cand a venit era sigilat sau nu?
Daca se afla in interior si era desigilat atunci era de datoria dv sa ramana sigilat.
Vedeti ca suma poate fi esalonata.
Au fost situatii la bloc cand au venit cei de la Enel chemati de licatari ca aunii furau curent.
Nu au fost acasa si intrucat li inlocuise contorul cu unul nou dupa constatare si nu au stiut ei au facut in 2 zile 490kw.
Cum au aflat cum consumau doar 3kw pe zi.
Intrucat contoarele se aflau pe casa scarii la parter au spus ca nu stiu cine le putea amplasa in interior un dispozitiv care sa reduca consumul cu 90%
Prin urmare au spus ca poate stiu cei de la asociatie.
Asta ca sa mai mearga si cei de la asociatie sa dea declaratii ca nu stiu cine a fost.
Si asta s-a intamplat de 2 ori la acelasi apartament.
Evident ca de fiecare data nu s-a intamplat nimic ca oricine le putea face asta.
Pentru noi era clar ca acest lucru fusese facut de angajatii Enel Dostributie.
Erau contoare electronice dar nu cele noi smart ci unele mai vechi.

4000kw x 1.3lei sau ce pret au pus?
Ultima modificare: Vineri, 6 Decembrie 2024
Nivea, utilizator
Bună Seara.
Contorul este interiorul curții și era sigilat.

Nivea a scris:

Unde se afla contorul?
Cand a venit era sigilat sau nu?
Daca se afla in interior si era desigilat atunci era de datoria dv sa ramana sigilat.
Vedeti ca suma poate fi esalonata.
Au fost situatii la bloc cand au venit cei de la Enel chemati de licatari ca aunii furau curent.
Nu au fost acasa si intrucat li inlocuise contorul cu unul nou dupa constatare si nu au stiut ei au facut in 2 zile 490kw.
Cum au aflat cum consumau doar 3kw pe zi.
Intrucat contoarele se aflau pe casa scarii la parter au spus ca nu stiu cine le putea amplasa in interior un dispozitiv care sa reduca consumul cu 90%
Prin urmare au spus ca poate stiu cei de la asociatie.
Asta ca sa mai mearga si cei de la asociatie sa dea declaratii ca nu stiu cine a fost.
Si asta s-a intamplat de 2 ori la acelasi apartament.
Evident ca de fiecare data nu s-a intamplat nimic ca oricine le putea face asta.
Pentru noi era clar ca acest lucru fusese facut de angajatii Enel Dostributie.
Erau contoare electronice dar nu cele noi smart ci unele mai vechi.

4000kw x 1.3lei sau ce pret au pus?

Daca contoarul era sigilat si a fost desfacut de ei si erati de fata atunci cum a fost "aranjat"?
Era contor vechi cu rotita si au inversat firele la stalp?
Daca a fost sigilat nu e vina dumeavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa de instiintare !buna seara!ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa ... got2i got2i Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa de instiintare de la Enel in care sunt anuntat ca s-au facut verificari la instalatia de ... (vezi toată discuția)
Enel a schimbat contoarul electric al asoc.cu unul smart care ... Anca Bors Anca Bors Enel a schimbat contoarul electric al Asoc.cu unul smart care nu a facut fata consumului comun 2 lifturi+ parti comune + subsol.imediat dupa inlocuire. De 6 ... (vezi toată discuția)
Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform) AlinaDana28 AlinaDana28 Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu ... (vezi toată discuția)