avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters207445

Activitate ContSters207445

[editat]
Autoritatea tutelara nu are nici cea mai mica legatura cu ce vor sa faca acesti parinti.
Daca copilul primeste ap. prin certificat de mostenitor, atunci parintii vor avea un fel de rol de tutore asupra copilului, pentru ca se pot introduce in certificatul de mostenire o sumedenie de clauze.
Totusi e bine sa nu "aprindem" discutia prea mult, astfel incat ea sa degenereze pentru ca unii sau altii sunt mai pregatiti, verbal sau profesional .. de a da sfaturi, corecte sau mai putin corecte.
[editat]


Toate cele bune !
Carpatina a scris:

fiind vorba de un minor, ar fi bine sa va adresati Autoritatii Tutelare de pe langa primaria localitatii unde domiciliati. De acolo veti obtine lamuririle necesare si eficiente la cazul dvs.

[editat]
Nu are nici o legatura Autoritatea Tutelara cu apartamentul care va fi lasat minorului prin act de mostenire sau o alta varianta in care ambii parinti sunt de acord.


Popu a scris:

mociandor, pentru taximetristi exista legea taximetriei, chiar daca in privinta contabilitatii lucrurile sunt asemanatoare intre un PFA / taximetrist astea doua sunt organizate prin legi diferite. PFA-urile prin OUG nr. 44/2008 actualizata prin mai stiu eu ce ordonanta, taximetria prin Legea nr 38/2003. Da o cautare pe forum, intrebarea asta a mai fost pusa si de alti taximetristi.


Domnu' taximetrist, vezi ca ai incurcat strazile ... si pierzi clientii :D
Lasa-i pe cei care au raspuns, ca au dat raspunsuri bune, adica PFA poate angaja cu C.M, conform actualei legislatii.
Daca dam cu taxiul in gard, nu mai transportam cartofii la piata :)
Adam Grecu a scris:

Ca am simpatii pe forum, o stiam din diferite postari pe mp din partea unor useri pe care i-am ajutat efectiv cu anumite sfaturi - dar uite ca nici asa nu este bine...
@Codul, sa nu credeti ca nu m-am gandit si la unele lucruri care si dvs. le-ati spus, dar si altii, insa, asa cum s-a mai afirmat, fiind mai multi operatori, fiecare are o anumita maniera de a rezolva problemele ridicate de autorul topic-ului.
Am sa va spun ceva: sunt din Moldova, din Iasi - da, o zona mai putin dezvoltata a tarii (niste tarani) iar furnizorul nostru de energie electrica este din vestita Germanie. Daca doriti pot sa va trimit un set de facturi venite pentru asociatie si o sa observati o imbarligatura de date, cifre, kwh, accize, taxe cu +, apoi cu -, indecsi, serii de aparate, un haos... Pe prima pagina scrie ceva, pe urmatoarea, aparent aceleasi date, dar cu interpretari diferite - de nu mai stie nimeni ce sa faca si cat sa plateasca. Asta la energie electrica, facturi intocmite cu un program nemtesc...
Pentru gaze naturale, mi-am facut un cont pentru a ”servi” facturile ON-LINE, da chiar asa mai subdezvoltati cum suntem, si pe-aici functioneaza internetul, insa nu si la firma germana. Toata luna iulie s-au tot scuzat ca mesteresc la mentenanta, ca va trimitem peste 5 zile, apoi peste alte 5 zile - totul desigur, fix peste cele 30 de zile regulamentare de cand ai facut cererea pentru trimiterea facturii...
Ei, avand aceasta experienta in spate, m-am gandit eu - si am observat ca si alti useri au zis cam la fel, da chiar si @elga50. Te duci la biroul lor de relatii cu publicul, da este adevarat, servesti un rand frumusel, dar te astepti la un raspuns avizat si o rezolvare imediata.
Desi am o anumita varsta, nu sunt impotriva progresului tehnic, ba chiar dimpotriva, daca putem rezolva din fata calculatorului ceva, de ce sa nu o facem? Insa, asa am inteles, autorul topic-ului pleaca din tara pe o perioada mai mare de timp si cine stie daca-si mai aduce aminte sa mai raporteze un consum pe zero, sa astepte emiterea facturii si cate si mai cate si ar fi vrut sa-si rezolve definitiv o grija.
Oricum, @mir2006 nu cred ca s-a asteptat la o asa avalansa de sfaturi, dar imi pare bine ca s-a hotarat sa:
”Ma voi duce sa le explic situatia, apoi voi posta aici pasii care trebuie urmati, pt a le fi si altora de ajutor”,

insa asa cum s-a afirmat, nu peste tot se respecta aceeasi procedura, deci pasii potriviti la ENEL pot fi diferiti de cei de la E-ON.






Subscriu la ceea ce ati spus domnule @Adam Grecu, pentru ca aveti dreptate.
Totusi, eu am dat sfatul de a lasa un vecin/ruda sa se ocupe cu "citirea" indexului care va fi dat telefonic din doua in doua luni, depinde de zona in care locuieste userul.
Furnizorul de energie electrica Enel este "impartit" in doua regiuni: Muntenia, care cuprinde si Dobrogea/Moldova, si Transilvania, care cuprinde Ardealul/Banatul si Oltenia, daca nu ma insel.
Cert este ca Enel are sisteme de facturare diferentiate pentru fiecare zona. Aici a fost problema si de aici au inceput unele contraziceri.


Cu respect,
Codul.


p.s.
recunosc ca am afirmat ca Moldova este o zona a tarii mai putin dezvoltata, dar aia nu inseamna ca am afirmat ca sunt niste tarani moldovenii.
diferenta este ca fiecare furnizor, energie, gaz, apa ... isi face sistemul, de facturare si incasare, specific zonei pe care o are.
elga50 a scris:

1.In general furnizorul de electricitate factureaza estimativ 1-2 luni dupa care face regularizarea. Nu vi se intrerupe curentul pana nu se face regularizarea.

2. Procedati cum v-a sugerat @Adam Grecu

3. La acest furnizor va puteti face un cont pe site-ul lor, cont de pe care puteti comunica indexul contorului - acelasi mereu. Factura va fi conform cu consumul declarat de dv. Va puteti consulta factura de pe acest cont. Puteti face plati (daca e cazul, dar nu va fi la dv.) prin internet.

4. Mergeti la furnizor, platiti o suma modica in avans si apoi urmati punctul 3. Veti constata estimari si regularizari succesive in factura care nu va vor pune in pericol de a vi se opri curentul.


Buna ziua,

Inteleg ca-l simpatizati pe @adam grecu, ca este administrator sau presedinte de bloc ca dvs., dar nu inteleg de ce indrumati gresit userul daca nu cunoasteti detaliile ?
Eu am specificat destul de clar ce are de facut, dar unii dintre noi, dam indicatii care in loc de bine, vor face rau celui care a solicitat ajutor prin intermediul forumului.
Nu exista plan tarifar la 6 luni, la fel cum nu exista nici "regularizari succesive", termen necunoscut in sistemul energiei electrice.
Cat timp se da acelasi index, din doua in doua luni, nu va exista nici o regularizare, ca regularizari la 0kw consumati, nu exista.
Scuzele mele pentru atentionare, dar cel mai corect este sa dam un raspuns cat mai competent si nu doar speculativ cam ce crede fiecare de cuvinta ca s-ar putea face.

Multumesc pentru atentie,



Toate cele bune.

Buna ziua,
Cel mai sigur pas de facut este sa dati inexul citit din doua in doua luni, asa cum este mentionat pe fiecare factura ENEL.
Citirea indexului care trebuie dat telefonic, la un numar gratuit, il poate face oricine dintre vecini sau rudele dvs.
Evident ca indexul dat (citit) va fi mereu acelasi, iar facturile vor avea consum 0.
TREBUIE neaparat sa dati citirea indexului, altfel furnizorul de energie electrica va face o medie a ultimelor 12 luni, iar daca nu se achita contravaloarea facturii, dupa expirarea termenului legal si contractual, veti fi debransat.
Totodata, puteti face o cerere catre furnizorul energiei electrice, din raza de domiciliu, in care sa specificati plecarea dvs. pe o perioada lunga si sa fiti exclus de la plata abonamentului radio-tv.


Sa aveti o viata frumoasa !
Tocmai pentru ca v-ati refacut viata, aveti o noua familie, puteti deschide un proces pentru reincredintarea minorului.
Motive contra fostei, gasiti la toate colturile si de toate marimile.
Puteti face si o plangere la protectia copilului , dar si la parchet, impotriva fostei sotii, pentru instigare la acte de violenta a copilului, impotriva altor copii sau adulti.
Modalitati de a o tempera pe fosta sotie, se gasesc destule, excluzand "mica intelegere" (hormonala) de care pomenea cineva pe acest forum.

Succes.
mihasim a scris:

Amandoi suntem proprietari, dar de incalzit ne incalzim doar eu si copiii cu energia termica de aici :)))


mda, se poate ... dar asta inseamna ca fiecare smecher de roman pleaca sa munceasca la negru intr-o tara straina si cel ramas in tara beneficiaza de toate drepturile legale si ilegale posibile in Romanica :D
Punctam faptul ca munca la negru este interzisa atat in tara cat si in tarile comunitare, deci cel plecat, e logic ca incalca o lege europeana.
Daca el ar muncii legal, cu acte si contract, atunci cei ramasi in tara nu pot beneficia de nici un fel de ajutor.
Romanul pana nu fura, nu e sanatos ... ptr. ca asta cu cersitul subventionarii la caldura este un furt la adresa celor intradevar nevoiasi, doar ca fiecare se gandeste numai la el, cum sa fure mai mult, cum sa pacaleasca autoritatile, chiar daca il calca in picioare pe cel ce incearca sa fie corect si cinstit.
Ne punem problema daca poporul roman e sanatos la cap, sau e intradevar asa cum arata statisticile ... un popor de handicapati fizic, mental, cat si moral.
Alin Popescu a scris:

@Codul: va rog sa va limitati interventiile la a discuta SUBIECTUL si nu persoana sau cunostintele celorlalti participanti la discutie. Acest tip de comportment este sanctionat de regulamentul forumului Avocatnet.ro. Va multumesc anticipat.


Domnule Alin Popescu, eu pot limita discutia pe tema acestui subiect, dar ... trebuie sa atrageti atentia in aceeasi masura, si user-ului @Alex_Munteanu, care da tonul unor discutii inutile pe forum, despre un anumit subiect.
Va multumesc,


Cu respect
Codul.
Alex_Munteanu a scris:

ART. 195
Violarea secretului corespondentei
(1) Deschiderea unei corespondente adresate altuia ori interceptarea unei
convorbiri sau comunicari efectuate prin telefon, telegraf sau prin alte mijloace
de transmitere la distanta, fara drept, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3
ani.

(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza sustragerea, distrugerea sau retinerea
unei corespondente, precum si divulgarea continutului unei corespondente, chiar
atunci cnd a fost trimisa deschisa sau a fost deschisa din greseala, ori
divulgarea continutului unei convorbiri sau comunicari interceptate, chiar n
cazul in care faptuitorul a luat cunostinta de acesta din greseala sau din
ntmplare.

(3) Actiunea penala se pune n miscare la plngerea prealabila a persoanei
vatamate.
(4) impacarea partilor nlatura raspunderea penala.


n legatura cu produsele piratate, atata vreme cat nu le comercializati nu vad ce ati putea pati.


DIICOT a facut e eroare atunci cand a confiscat hard drive-ul userului.
Ce s-ar intampla daca se gasesc 1000 de nebuni sa reclame la DIICOT ca li s-a violat corespondenta electronica, asta a r insemna ca se umple sectia de politie cu asa presupusi hackeri ?

Intrebari grele. Raspunsul ptr. user este de a reclama fapta celor de la DIICOT, fara retineri, pentru ca doar asa isi poate apara drepturile si abuzurile facute de o institutie a statului.