avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pot sau nu pot ca PFA TAXI sa angajez terte persoane
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pot sau nu pot ca PFA TAXI sa angajez terte persoane

DORESC SA STIU DACA POT SAU NU CA TAXIMETRIST pfa ,SA ANGAJEZ PERSOANE CU CARTE DE MUNCA .
Cel mai recent răspuns: mociandor , utilizator 20:36, 8 Septembrie 2011
In Ordonanta de Urgenta 46/2011 privind desfasurarea activitatii economice de catre persoane fizice autorizate se precizeaza ca PFA - urile pot face angajari. Tot aici se mentioneaza faptul ca PFA nu va fi considerata un angajat al unor terte persoane cu care colaboreaza, chiar daca colaborarea este exclusiva. Angajarea de catre PFA se poate face cu contract individual de munca in conditiile actualei legislatii.

mociandor, pentru taximetristi exista legea taximetriei, chiar daca in privinta contabilitatii lucrurile sunt asemanatoare intre un PFA / taximetrist astea doua sunt organizate prin legi diferite. PFA-urile prin OUG nr. 44/2008 actualizata prin mai stiu eu ce ordonanta, taximetria prin Legea nr 38/2003. Da o cautare pe forum, intrebarea asta a mai fost pusa si de alti taximetristi.
ce am gasit pe forum m-a bagat intr-o ceata mare , nici un raspuns nu-mi da certitudinea ca pot sa angajez .Nu rezulta ca L 38 este clara in privinta interdictiei , dupa intelegerea mea .
mociandor, taximetristii independenti sunt persoane fizice autorizate pe baza legii 38/2003, actualizata prin legea 265/2007. Din cate inteleg eu taximetristii nu sunt PFA-uri conform OUG 44/2008 actualizata prin OUG 46/2011 deci nu li se pot aplica prevederile din aceste ordonante.
@Popu, domnul a scris ca este PFA mai sus.
mociandor a scris:
TAXIMETRIST pfa

Alte discuții în legătură

Pfa cod caen 4932 am dreptul sa am angajati? adrianr adrianr Buna ziua, In anul 2004 am infiintat un PFA, care prin anul 2008 l-am schimbat in I.I. ca sa pot sa am angajati. In urma cu o luna am un control de la ... (vezi toată discuția)
Pfa taxi pot face angajari? este legea 38/2003 o lege speciala? CatalinNicolicioiu CatalinNicolicioiu Buna ziua, as dori raspuns la intrebarea mea: ce este o lege speciala si cu ce se diferentiaza ea de o lege generala? Motivul pentru care sunt ... (vezi toată discuția)
Intreprindere idividuala sau pfa giovana giovana cum este legal sa practc taximetria pe intreprindere idividuala sau pfa? (vezi toată discuția)