avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA TAXI pot face angajari? este legea 38/2003 o lege ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA TAXI pot face angajari? este legea 38/2003 o lege speciala?

Buna ziua, as dori raspuns la intrebarea mea: ce este o lege speciala si cu ce se diferentiaza ea de o lege generala? Motivul pentru care sunt interesat de acest aspect este ca eu sunt PFA taxi, autorizat de primaria municipiului bucuresti.
Conform ordonantei de urgenta 46/2011pentru modificarea si completarea art. 17 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, in care se spune ca orice PFA poate angaja terte persoane cu contract de munca in conditiile legii,
si eu, ca PFA vreau sa angajez 2 persoane.
In acceasi ordonanta, la dispozitii generale se spune asa:
'' CAPITOLUL I
Dispozitii generale

Art. 1.
(2) Prezenta ordonanta de urgenta nu se aplica profesiilor liberale, precum si acelor activitati economice a caror desfasurare este organizata si reglementata prin legi speciale.

(3) Prezenta ordonanta de urgenta nu se aplica acelor activitati economice pentru care legea a instituit un regim juridic special, anumite restrictii de desfasurare sau alte interdictii.''

Tin sa precizez ca taximetristii functioneaza dupa legea 38/2003.

Este legea 38 o lege speciala?
Sau legea a instituit un regim juridic special pentru taximetristi?
Cel mai recent răspuns: cosminghica , utilizator 13:24, 16 Noiembrie 2011
Legea 38 a instituit un regim special pentru taximetristi, derogator de la cadrul legal al desfasurarii de activitati economice independente
Intr-adevar, Legea nr.38/2003 este o lege speciala ... prin urmare, aceasta este aplicabila inaintea prevederilor din OUG nr.44/2008
..cu toate acestea, in textul L 38 cu modificarile ulterioare, nu se regaseste restrictia
angajarii. Pana la aparitia OG 46, aceasta deriva in mod implicit din prevederile OG 44.
Va sfatuiesc sa va adresati in scris, si functie de raspunsul primit sa faceti demersuri, asistat juridic.OG46 are ca fundament tocmai situatia de criza economico-financiara si propune masuri de stimulare a mediului de afaceri si accesului la noi locuri de munca.
art.141 alin.(8) In cazul in care un transportator autorizat, persoana fizica autorizata, detinator al unei autorizatii taxi sau al unei copii conforme, doreste sa se transforme intr-un transportator autorizat, asociatie familiala autorizata, cu acelasi obiect de activitate, autoritatea de autorizare va transfera corespunzator autorizatia transportatorului nou-infiintat, respectandu-se prevederile prezentei legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sau nu pot ca pfa taxi sa angajez terte persoane mociandor mociandor DORESC SA STIU DACA POT SAU NU CA TAXIMETRIST pfa ,SA ANGAJEZ PERSOANE CU CARTE DE MUNCA . (vezi toată discuția)
Este aceasta o lege speciala ?! taximetrie mayer mayer Activitatea de taximetrie este reglementata prin L 38/2003, modificata si completata cu L 265/2007 Poate fi considerata aceasta o exceptie in sensul prevazut ... (vezi toată discuția)
Pfa cod caen 4932 am dreptul sa am angajati? adrianr adrianr Buna ziua, In anul 2004 am infiintat un PFA, care prin anul 2008 l-am schimbat in I.I. ca sa pot sa am angajati. In urma cu o luna am un control de la ... (vezi toată discuția)