avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... intreprindere idividuala sau pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

intreprindere idividuala sau pfa

cum este legal sa practc taximetria pe intreprindere idividuala sau pfa?
Cel mai recent răspuns: giovana , utilizator 08:49, 17 August 2010
datimi va rog si mie un raspuns cum este mai bine sa fac, ca astia de la primarie cand ne cer intreprindere individuala cand pfa. nu mai stii cum sa procedezi.
In Legea nr.38/2003 privind transportul in regim de taxi si inregim de inchiriere la art.4, alin.(4) si (5), se prevede:

3)Transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se realizează numai cu autovehicule deţinute de către transportatorii autorizaţi, cu titlu de proprietate sau în temeiul unui contract de leasing.

4) Transportatorul autorizat, persoană fizică, poate executa transport în regim de taxi cu un singur autovehicul deţinut, în condiţiile alin. (3), de către acesta sau de către soţul/soţia acestuia, după caz.

(5)Transportatorul autorizat, asociaţie familială, poate executa transport în regim de taxi, utilizând un număr de autovehicule, deţinute în condiţiile alin. (3) de către membrii asociaţiei, cel mult egal cu numărul membrilor care practică taximetria, deţinători ai unui atestat de pregătire profesională.
,

eu inteleg de aici ca puteti desfasura activitatea ca:
- persoana fizica , care (conform OUG 44/2008 ) poate fi persoana fizica autorizata (PFA) ;
- dar si ca asociatie familiala (AF) asa cum este si ea definita in OUG 44/2008.

NOTA:
Avand in vedere ca L38/2003 a aparut inaintea OUG 44/2008, ordonanta care a introdus notiunea de II (intreprindere individuala- adica o persoana fizica autorizata care poate avea si angajati) eu consider ca se poate da autorizatie si pe II pentru atatia angajati cat are transporatorul autorizat ca II.

CONCLUZIE:
Dupa parerea mea este legal si PFA si II, dar diferenta este urmatoarea:
- la PFA puteti autoriza o singura masina;
- la II puteti autoriza atatea masini cate detineti in proprietate sau leasing pe II si cati angajati corespunzatori aveti.
pfa este pe cale de disparitie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este aceasta o lege speciala ?! taximetrie mayer mayer Activitatea de taximetrie este reglementata prin L 38/2003, modificata si completata cu L 265/2007 Poate fi considerata aceasta o exceptie in sensul prevazut ... (vezi toată discuția)
Firma de taxi - soferi fara carte de munca Albert Kurtyan Albert Kurtyan Firma de taxi nu mai doreste sa ii angajeze pe soferi cu CIM, ci doreste sa incheie un contract cu PFA-urile detinute de aceste persoane. Eu spun ca nu se ... (vezi toată discuția)
Autorizatii taxi pentru pfa Lianacoltea Lianacoltea Ma intereseaza daca pot obtine 2 autorizații taxi pe un pfa. Cu tot ceea ce implica 2 masini si angajații . Multumesc (vezi toată discuția)