In Legea nr.38/2003 privind transportul in regim de taxi si inregim de inchiriere la art.4, alin.(4) si (5), se prevede:
3)Transportul în regim de taxi sau transportul în regim de închiriere se realizează numai cu autovehicule deţinute de către transportatorii autorizaţi, cu titlu de proprietate sau în temeiul unui contract de leasing.
4) Transportatorul autorizat, persoană fizică, poate executa transport în regim de taxi cu un singur autovehicul deţinut, în condiţiile alin. (3), de către acesta sau de către soţul/soţia acestuia, după caz.
(5)Transportatorul autorizat, asociaţie familială, poate executa transport în regim de taxi, utilizând un număr de autovehicule, deţinute în condiţiile alin. (3) de către membrii asociaţiei, cel mult egal cu numărul membrilor care practică taximetria, deţinători ai unui atestat de pregătire profesională.,
eu inteleg de aici ca puteti desfasura activitatea ca:
- persoana fizica , care (conform OUG 44/2008 ) poate fi persoana fizica autorizata (PFA) ;
- dar si ca asociatie familiala (AF) asa cum este si ea definita in OUG 44/2008.
NOTA:
Avand in vedere ca L38/2003 a aparut inaintea OUG 44/2008, ordonanta care a introdus notiunea de II (intreprindere individuala- adica o persoana fizica autorizata care poate avea si angajati) eu consider ca se poate da autorizatie si pe II pentru atatia angajati cat are transporatorul autorizat ca II.
CONCLUZIE:
Dupa parerea mea este legal si PFA si II, dar diferenta este urmatoarea:
- la PFA puteti autoriza o singura masina;
- la II puteti autoriza atatea masini cate detineti in proprietate sau leasing pe II si cati angajati corespunzatori aveti.