avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil influentat sa nu mai mearga cu tatal lui.
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil influentat sa nu mai mearga cu tatal lui.


Buna ziua,

Sunt divortat de anul trecut cu o fetita de 6 ani,incredintat mamei.Toate au fost bune si in regula(s-a respectat programul de vizitare) pana cand eu mi-am refacut viata.Din acel moment mama minorei a influentat din ce in ce mai rau fata sa nu mai mearga cu mine in cele doua wekenduri pe care le mai am.CA nu vrea sa mearga ca are treaba,ca se joaca in alta parte tot felul de motive.
Deasemenea copilul mi-a spus intre 4 ochi ca mama ei ia spus ca celalalt copil ii va locul in viata mea,camera ,jucariile casa de la mare tot ce are el ramas la mine.
Din aceste motive copilul a inceput sa devina violent cu acel copil,am incercat cat mai mult sa nu fie in prezenta lui dar in momentul cand se vede cu cealalta fata o loveste si se comporta violent cu ea.
Aspectul cel mai important este ca o invata cand vin sa o iau sa zica ca nu vrea sa mearga cu mine.
Cu forta nu pot lua copilul,dar prin lege doua wek ar trebui sa stea cu mine.Este destul de mare,nu vreau sa foertez copilul dar vrea sa fac totul pentru ea ,fiindca e normal sa stea si cu tatal ei.
Vreau sa ma adresez protectiei copilului,asistenta psihologica nu stiu unde si cum,sa discute cu copilul,mama si cu mine ca nu e bine sa indeparteze copilul de tata indiferent daca el si-a refacut viata.

Daca ea nu si-a refacut-o acum se razbuna pe mine prin indepartarea copilului de mine.
Vreau sa stiu daca copilul nu vrea sa mearga cu mineam voie sa chem politia si sa iai copilul obligatoriu???Daca ramane cu mine singura nu are nici o problema se joaca ne simtim bine impreuna dar in prezenta mamei este tensionata,nu raspunde la nici o intrebare pana nu se uita in ochii mamei,asteapta confirmare de la ea ,aprobare.Simt cu o domina si e dependenta de mama ei,o domina,o controleaza o conditioneaza.Daca vrwa pana la urma sa mearga cu mine ii spune;daca te duci cu taicatu nu o sa mai dormi cu mine,o sa stai cu...xxxxx si o sa-ti ia jucariile..etc atunci copilul se schimba si nu mai vrwa sa mearga.
Vreau sa ma adresez organelor competente fiindca consider ca din rautate ii face rau copilului,fata trebuie sa stea si in prezenta tatalui.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 14:38, 1 Septembrie 2011
Nu cred ca ar fi indicat sa chemati organele judiciare,nu rezolvati nimic,iar daca fetita nu vrea nu o puteti lua cu forta caci o veti face sa va urasca si mai mult.Cred ca o discutie cu fosta dvs sotie ar putea rezolva multe mai ales ca,din cele scrise de dvs,rezulta ca aceasta mai nutreste sentimente fata de dvs.Va sfatuiesc ca atunci cand luati fetita sa ii aratati ca nimeni nu ii foloseste jucariile si ca celalalt copil care se afla in casa o primeste ca pe o surioara si o prietena de joaca.Cel mai important este sa o atrageti de partea dvs caci legea nu va va ajuta sa va faceti copilul sa va iubeasca.
Ce trist cand un copil e folosit pe post de arma. Sfatul meu este ca atunci cand va luati fiica sa nu o mai intrebati nimic, iar daca fiiica dv vrea sa va spuna ce va transmite fosta sotie, incercati sa o opriti intr-un mod copilaresc, sa zicem, atrageti-i atentia catre lucruri frumoase, in asemenea fel incat fetita sa uite de acele discutii traumatizante pentru ea, si sa ii placa sa petreaca cat mai mult imp cu dv.veti vedea ca, in timp, singura va cantari situatia.
Din pacate de mai bine de o luna nu mai reusesc sa iau fata decat in prezenta mamei(mergem in parc sau la locul de joaca).Nu are nici un fel de problema cu timpul petrecut cu mine singura problema este ca de fiecare data in care ii zic ca mergem in parc,la munte,la piscina sau in alta parte se uita la mama ei si ea ii zice poti sa te duci dar cu mine nu mai stai doua zile,nu o sa mai dormi cu mine la noaspte,daca vrei dute cu el dar pe mine nu ma mai vezi doua zile...in acel moment copilul incearca sa ne impace pe amandoi sa mearga si mami,se roaga de ea sa mearga si ea...dar eu nu mai pot merge si cu ea...sunt cu altcineva sau vreau sa merg singur cu ea.....nu sunt obligat sa o iau pe fosta cu mine......
Vreau sa stiu catre cine sa ma adresez fiindca indeparteaza copilul de mine si incet incet nu o sa mai pot lua copilul si nu vreau sa se intample acest lucru,normal este sa stea si cu mine 4 zile pe luna mai ales ca a stat 6 ani cu noi in casa si suntem despartiti numai de 9 luni.....
din pacate cand imi vine randul sa iau fata ea nu vrea sa mai merga cu mine decat in prezenta mamei.daca reusesc sa vb cu ea intre 4 ochi se rezolva dar nu am aceasta ocazie din pacate.O tine numai in brate si daca o rog sa ma lase sa vb personal cu ea nu vrea,o intreba de fata cu mine daca vrea sa mearga cu mine fata spune nu sau ca vrea sa mearga dar sa fie si mama lui.
Incercati sa rezolvati problema prin consiliere psihogica.Nu aveti alta varianta datorita varstei minorului.

Alte discuții în legătură

Refuzul copilului de a petrece timp cu tatal - ce e de facut? CostinIancu CostinIancu Buna ziua, Dupa cum mentionam si in alte topicuri de pe acest forum, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului meu de vizita a fetitei ... (vezi toată discuția)
Inregistrare convorbire telefonica privata MashaD MashaD Buna seara si Hristos a Inviat! Se poate inregistra o convorbire telefonica privata, in care eu sunt unul dintre interlocutori? Cu anuntarea prealabila a ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dancos73 dancos73 Buna seara! Ma confrunt cu o problema oarecum delicata legata de situatia fetitei mele. Mentionez ca am divortat acum 5 ani si am impreuna cu fosta sotie o ... (vezi toată discuția)