va multumesc mult........ dar totusi sant putin speriata pt ca multa lume imi spune ca nu am consimtamantul fostului sot pentru a purta numele lui, si poate o sa mi-l ceara la primarie cand o sa merg ca sa imi bag actele pentru a doua casatorie........sau poate nici no sa ma intrebe(dar cum in certificatul de nastere am alt nume si in buletin altul) poate o sa imi zica ca de ce nu mi la-m schimbat.....nu stiu dar sper sa nu imi mai trebuiasca atatea
va rog sa imi mai dati niste detalii.......(am scris si eu ceea ce am crezut ca vroiati sa stiti)
doamna draga va spun din proprie experienta- deci eu ma-m divortat in spania, am solicitat un avocat care sa ocupat de tot ,am si eu un copil si aici sant mult mai multe drepturi,nu poate sa va ia copii, si mai ales el trebuie sa va plateasca o pensie alimentara,in strainatate nu li se ia copii la mame,indiferent de venitul pe care il are(dv ati spus ca muciti acolo) deci aveti cu ce sa intretineti copii. santem in UE si se poate divortul si in strainatate chiar daca santem roamanii. va mai pot spune ca eu am solicitat un avocat din oficiu pt ca nu munceam si fratele meu si-a luat angajamentul ca va avea grija de copil si de mine,deci sant divortata si am si copilul,si el trebuie sa imi plateasca o pensie in toata luna. sper sa va rezolvati situatia, salutari
buna. deci vreau sa ma casatoresc in romania cu un roman,desigur doresc sa ma schimb pe numele lui, dar imi este putin frica ca nu cumva sa ajungem in romania( defapt acum santem in spania) si sa imi zica ca de ce port numele fostului sot daca nu este mentionat in divort, doar atat vreau sa stiu... daca voi avea probleme cand va trebui sa ma casatoresc pt faptul ca nu am revenit la numele avut de fata.daca nu ar fi vreo `problema atunci nu are rost sa ma mai necajesc.merg linistita in romania, ma casatoresc ,ma trec pe numele barbatului cu care ma casatoresc si gata....?
va multumesc.dubiile mele erau ca nu cumva sa ajung in romania (sant in spania acum) si sa imi spuna ca imi trebuie semnatura de la el (ca si el ie tot in spania).
buna! in rom i radiat deja divortul(sant divortata din 2007). problema ie ca ei nau nici idee ca trebuia sa mentioneze in divort ca trebuie sa imi schimb numele,( eu nu am stiut ca trebuia sa le zic io).
buna! in rom i radiat deja divortul(sant divortata din 2007). problema ie ca ei nau nici idee ca trebuia sa mentioneze in divort ca trebuie sa imi schimb numele,( eu nu am stiut ca trebuia sa le zic io).
buna ziua,intrebarea mea este: pot sa ma casatoresc a doua oara fara probleme? daca nu mi-am schimbat numele dupa divort¿pt ca nu sa mentionat in sentinta,divortul sa efectuat in spania si nu este mentionat in sentinta ca imi reiau numele de fata,de aceea nu lam schimbat ,dar mi-e frica sa nu am probleme cand o sa ma casatoresc a doua oara,pt faptul ca de ce port numele fostului sot. oare daca fac o declaratie la notar pe proprie raspundere ca port numele fostului,ar fi buna? sau imi trebuie de la notar din spania semnata de el,cum ca ar fi fost de acord ca eu sa i port numele?