avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Activitate mark35

Activitate mark35

Asta cu Casa de sanatate cere sa platiti de la data infiintarii societatii este un abuz ,daca eu am firma de 15 ani si nu am platit pina acum inseamna ca nici nu beneficiez de vechime , pensie etc pe anii acestia si mi-am platit eventualele ingrijiri medicale din buzunar asa ca nu e corect ca o lege sa functioneze retroactiv cum din pacate se intimpla la noi.Din cate stiu s-a revenit oarecum si iti cere doar pe ultimii 5 ani deci nu e un abuz mare ci unul ceva mai mic dar e tot aia.


Cand spuneti ..Astfel, cele doua functii sunt incompatibile."la care functii va referiti la cea de administrator sau la cea de vanzator.Eu ma refer la cea de administrator nu fac pe vanzatorul ( am vanzatori angajati) si eu ca administrator am contract de munca si sant retribuit ca orice alt salariat.Iar dividendele sant si nu sant depinde de cum merg treburile in anul respectiv, Si concluzia este legal sau ilegal sa fii angajat la propria ta firma? Ca tot nu m-am lamurit.
Acum niste ani nu se putea, in cazul in care erai asociat unic, dar de cativa ani se poate,si eu sant angajat la propria mea firma de 3 ani cu contract de munca si nu a fost nevoie sa cerem lamuriri de la Ministerul muncii la care va referiti.
E si normal ca nu s-au aratat incantati executorii , asta e o bransa care pescuieste cazuri cu multe zerouri si comisioane la fel, m-as mira sa reusesti sa convingi pe careva cu cazul tau, dar ce sa zic , nu vreau sa te demoralizez daca ai pornit pe drumul acesta.. Nu ar fi mai bine sa incerci sa te intelegi cu tatal tau pe cale amiabila , fara procese , executori si altele de genul asta? Oricum iti doresc succes orice cale vei alege.
Multumesc pt raspuns, probabil ca de abia se asteapta data aplicarii sanctiunilor, santem o tara de sanctionati , taxati, amendati etc.Alti bani aruncati cadou o parte firmelor de asigurari si alta in gaura neagra a bugetului ( viitoarele amenzi) :)
Incepind cu ce data devine obligatorie?