nu m-ati inteles. este vorba de un srl-vorbim de parti sociale. partile sociale sunt 50-50. asociatul care pleaca de buna voie, cedeaza partile lui sociale la asociatul care ramane la valoarea de 100 lei car au fost ele initial in actul constitutiv.
Revin: Mi s-ar parea mai logic, ca profitul din decembrie 2017 sa fie repartizat pe dividende 50-50, pierderea din februarie 2018-cand se retrage unul din asociati sa fie impartit la 2 si sa-l suporte fiecare, iar pe martie sa discut despre patrimoniu-adica total incasari la care a participat si asociatul care se retrage din care scad datoriile(platitle) aferente lunii februarie care s-au platit in martie, din aceasta situatie rezultand un "profit"-impropriu spus, care il intereseaza pe asociatul care pleaca.
La final adun adun divindendele care tb sa leridice la decembrie din care scad pierderea aferenta lui din februarie si adun "profitul" din martie.
Ar fi ok asa?
Buna ziua,
Speta: s-a facut o cesiune de parti sociale. asociatii au fost 50%-50%. iese unul din asociati care ii cedeaza celuilalt tot, in prezent ramand un asociat unic.
Acum vine problema cu impartirea profitului, etc
Deci: societatea inregistreaza la 31.12.2017 profit de 11000. Acesta il imparte la 2 si se opresc impozitele, netul revenindu-le fiecaruia.
La 28.02.2018 cand s-a facut cesiune, in balanta reiese o pierdere de 15000 lei.
Dar vine asociatul care a plecat si spune ca: in 2 martie se emite o factura de 62000 fara tva care apartine serviciilor aferente lunii februarie, la care are si el dreptul. Si sustine: din factura de 62000 scadem cheltuielile salariale, impozite, leasing-uri, chirii alte servicii aferente lunii februarie, inclusiv pierderea aferenta lunii februarie 2018+tva-ul aferent care ar trebui platit la stat, iar diferenta care iese profit, se imparte la 2 si i se cuvine. Personal am o rezerva aici.
Asociatul care s-a retras venise in firma cu 10000 lei creditare care si i-a luat inapoi, iar acum sustine ca trebuie sa i se mai dea inca 9000 cum reiese din calcule. Nu mi se pare logic acest mod de calcul. Cesiunea s-a facut la valoarea capitalului social 200 lei-respectiv 100 si 100
Va rog un sfat, un ajutor, ceva nu mi se pare logic, dar nu prea stiu legal cum sa o apuc sa explic situatia.
Multumesc mult anticipat
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in problema cu care ma confrunt.
Sunt profesoara la liceu de stat, cu CIM pe perioada determinata-1 an si acum 7 zile mi-am dat demisia cu preaviz de 15 zile. CIM se inchide la 31 august.
Dupa 4 zile de la preaviz am aflat ca sunt insarcinata, si pentru a nu pierde CIM mai devreme am preferat sa intru in concediu medical pe o perioada de 3 luni, mai bine zis pana la terminarea CIM.
Intrebare: 1. Angajatorul imi poate face vreun rau, mai devreme de 31 august, cand mi se termina CIM? La rau, ma refer la controale, sau la faptul sa-mi incheie contractul inaintea terminarii concediului medical.
2. Doresc sa-mi iau concediu de risc maternal. Trebuie in acest caz sa anunt mai devreme angajatorul?
Va multumesc is astept raspunsul dumneavoastra.