avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical pentru sarcina+demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical pentru sarcina+demisie

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati in problema cu care ma confrunt.
Sunt profesoara la liceu de stat, cu CIM pe perioada determinata-1 an si acum 7 zile mi-am dat demisia cu preaviz de 15 zile. CIM se inchide la 31 august.
Dupa 4 zile de la preaviz am aflat ca sunt insarcinata, si pentru a nu pierde CIM mai devreme am preferat sa intru in concediu medical pe o perioada de 3 luni, mai bine zis pana la terminarea CIM.
Intrebare: 1. Angajatorul imi poate face vreun rau, mai devreme de 31 august, cand mi se termina CIM? La rau, ma refer la controale, sau la faptul sa-mi incheie contractul inaintea terminarii concediului medical.
2. Doresc sa-mi iau concediu de risc maternal. Trebuie in acest caz sa anunt mai devreme angajatorul?
Va multumesc is astept raspunsul dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Preaviz de somaj si sarcina Arinean Arinean Buna ziua.Ma numesc Arinean Gabriela si sunt in preaviz de somaj,am semnat pe 31.03.2014 actul si mai am 10 zile de preaviz trebuie sa mentionez ca sunt ... (vezi toată discuția)
Ajutor!!! mnd mnd Buna ziua, Va rog sa ma ajutati, am urmatorul caz, o angajata si-a facut cerere de incetare a cim cu data de 15 august, cererea a scris-o in data de 27 iulie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Danielaelena752@gmail Danielaelena752@gmail Sunt însărcinată in14saptamani,momentan sunt în concediu medical până pe data de 6.08dupa care trebuia să intru în riscul de sarcina,am dus ... (vezi toată discuția)