avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Activitate MishaH

Activitate MishaH

Mii de multumiri!
Din pacate nu exista o asociatie a proprietarilor. Din acest motiv probabil, nu gasesc nimic concret. La legislatie ma refer.
Multumesc!
Imi puteti spune care este legea in vigoare care atesta faptul ca nu poate functiona o societate comerciala intr-un apartament (salon coafura-cosmetica) fara acordul vecinilor in cazul in care nu exista o asociatie a proprietarilor? Unde se poate verifica legalitatea infiintarii acestuia in conditiile in care mie ca vecin direct afectat (salonul functioneaza sub apartamentul meu) nu mi-a fost solicitat si deci prin consecinta, nu mi-am dat acordul in acest sens? Unde pot reclama acest lucru in conditiile in care zgomotul si fumul de tigara sunt insuportabile, programul zilnic fiind de la 8 la 20?
Mii de multumiri!
Buna ziua!
Locuiesc la primul etaj dintr-un bloc de locuinte de patru nivele. La parterul blocului - sub apartamentul meu, in urma cu cativa ani, proprietarul locuintei a infiintat o societate comerciala in spatiul destinat sufrageriei, avand ca obiect de activitate "Agentie imobiliara", pentru care ne-am dat acordul atat eu care eram direct afectata de modificarea destinatiei locuintei cat si restul proprietarilor de apartamente de pe scara. In timp, administratorul societatii comerciale, s-a extins in tot apartamentul infiintand un salon de frizerie-coafura si un salon de masaj, care reprezinta obiectul de activitate al altor doua societati comerciale si al caror administrator este acelasi cu cel al firmei de imobiliare si totodata proprietar al apartamentului de la parter. Mai mult decat atat, acesta a facut modificari ale spatiului apartamentului iar pe fatada exterioara a balconului meu si-a montat firma metalica. Toate acestea fara acordul meu ca proprietar al apartamentului de deasupra si nici al restului vecinilor.
Problemele acestea sunt completate si de zgomotele permanente si fumul de tigara care se propaga in apartamentul meu si care sunt extrem de deranjante (programul zilnic este de la 8,00 la 20,00 de luni pana sambata si 8,00 - 13,00 duminica).
Cui trebuie sa ma adresez pentru rezolvarea acestei situatii extrem de neplacute?
Mentionez ca nu exista o asociatie a proprietarilor.
Cu multumiri anticipate,