Buna ziua!
Locuiesc la primul etaj dintr-un bloc de locuinte de patru nivele. La parterul blocului - sub apartamentul meu, in urma cu cativa ani, proprietarul locuintei a infiintat o societate comerciala in spatiul destinat sufrageriei, avand ca obiect de activitate "Agentie imobiliara", pentru care ne-am dat acordul atat eu care eram direct afectata de modificarea destinatiei locuintei cat si restul proprietarilor de apartamente de pe scara. In timp, administratorul societatii comerciale, s-a extins in tot apartamentul infiintand un salon de frizerie-coafura si un salon de masaj, care reprezinta obiectul de activitate al altor doua societati comerciale si al caror administrator este acelasi cu cel al firmei de imobiliare si totodata proprietar al apartamentului de la parter. Mai mult decat atat, acesta a facut modificari ale spatiului apartamentului iar pe fatada exterioara a balconului meu si-a montat firma metalica. Toate acestea fara acordul meu ca proprietar al apartamentului de deasupra si nici al restului vecinilor.
Problemele acestea sunt completate si de zgomotele permanente si fumul de tigara care se propaga in apartamentul meu si care sunt extrem de deranjante (programul zilnic este de la 8,00 la 20,00 de luni pana sambata si 8,00 - 13,00 duminica).
Cui trebuie sa ma adresez pentru rezolvarea acestei situatii extrem de neplacute?
Mentionez ca nu exista o asociatie a proprietarilor.
Cu multumiri anticipate,
Daca apreciati ca pentru modificarile ulterioare nu exista acordul de principiul al vecinilor direct afectati,sesizati oficial serviciului specializat din primarie ,Directia Corp Control-primarie,Inspectoratul de Stat in constructii,DSV
Avand in vedere ca nu sunteti constituiti in as. prop., unde aceste aspecte sunt reglementate prin Legea 230/2007, precum si de HG nr. 1588/2007 (Normele de aplicare), puteti actiona in a va informa la Oficiul Registrului Comertului, ce aprobari a avut vecinul dvs. pentru schimbarea destinatiei locuintei in salon de firezirie-coafor si salon de masaj.
Asa cum spuneau si colegii, mai sunt organisme unde puteti pune intrebari sau face reclamatii - in conditiile in care, banuiesc ca pe vecinu' nu-l doare nici la basca de problemele dvs.!
Succes!