avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 453 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Schimbarea destinatiei si aspectului locuintei fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Schimbarea destinatiei si aspectului locuintei fara acordul proprietarilor direct afectati

Buna ziua!
Locuiesc la primul etaj dintr-un bloc de locuinte de patru nivele. La parterul blocului - sub apartamentul meu, in urma cu cativa ani, proprietarul locuintei a infiintat o societate comerciala in spatiul destinat sufrageriei, avand ca obiect de activitate "Agentie imobiliara", pentru care ne-am dat acordul atat eu care eram direct afectata de modificarea destinatiei locuintei cat si restul proprietarilor de apartamente de pe scara. In timp, administratorul societatii comerciale, s-a extins in tot apartamentul infiintand un salon de frizerie-coafura si un salon de masaj, care reprezinta obiectul de activitate al altor doua societati comerciale si al caror administrator este acelasi cu cel al firmei de imobiliare si totodata proprietar al apartamentului de la parter. Mai mult decat atat, acesta a facut modificari ale spatiului apartamentului iar pe fatada exterioara a balconului meu si-a montat firma metalica. Toate acestea fara acordul meu ca proprietar al apartamentului de deasupra si nici al restului vecinilor.
Problemele acestea sunt completate si de zgomotele permanente si fumul de tigara care se propaga in apartamentul meu si care sunt extrem de deranjante (programul zilnic este de la 8,00 la 20,00 de luni pana sambata si 8,00 - 13,00 duminica).
Cui trebuie sa ma adresez pentru rezolvarea acestei situatii extrem de neplacute?
Mentionez ca nu exista o asociatie a proprietarilor.
Cu multumiri anticipate,
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
MishaH, utilizator
Cel mai recent răspuns: MishaH , utilizator 15:14, 17 Mai 2011
Daca apreciati ca pentru modificarile ulterioare nu exista acordul de principiul al vecinilor direct afectati,sesizati oficial serviciului specializat din primarie ,Directia Corp Control-primarie,Inspectoratul de Stat in constructii,DSV
Multumesc!
Avand in vedere ca nu sunteti constituiti in as. prop., unde aceste aspecte sunt reglementate prin Legea 230/2007, precum si de HG nr. 1588/2007 (Normele de aplicare), puteti actiona in a va informa la Oficiul Registrului Comertului, ce aprobari a avut vecinul dvs. pentru schimbarea destinatiei locuintei in salon de firezirie-coafor si salon de masaj.
Asa cum spuneau si colegii, mai sunt organisme unde puteti pune intrebari sau face reclamatii - in conditiile in care, banuiesc ca pe vecinu' nu-l doare nici la basca de problemele dvs.!
Succes!
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog raspundeti mi la aceasta intrebare:pot deschide un coafor intr-o garsoniera la parterul unui bloc? nicola danut nicola danut DE CEVA VREME MA FRAMANTA ACEASTA INTREBARE,DORESCSA MI DESCHID UN COAFOR SI PT A EVITA SPATIILE COMERCIALE ATAT IN CHIRIE CAT SI IN VANZARE PT CA AU UN COST ... (vezi toată discuția)
Obligatii persoane fizice si persoane juridice carmen silva carmen silva S-a inchiriat un imobil compus din 4 camere unei persoane. La momentul respectiv contractul s-a facut astfel: " X in calitate de proprietar inchiriaza ... (vezi toată discuția)
Achiziționare spațiu imobiliar Lacra22 Lacra22 Bună seara! Doresc să achiziționez un imobil care este trecut în cartea funciară ca fiind spațiu pentru birouri. Aș dori să deschid un salon: ... (vezi toată discuția)