avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale va rog raspundeti mi la aceasta intrebare:POT DESCHIDE ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

va rog raspundeti mi la aceasta intrebare:POT DESCHIDE UN COAFOR INTR-O GARSONIERA LA PARTERUL UNUI BLOC?

DE CEVA VREME MA FRAMANTA ACEASTA INTREBARE,DORESCSA MI DESCHID UN COAFOR SI PT A EVITA SPATIILE COMERCIALE ATAT IN CHIRIE CAT SI IN VANZARE PT CA AU UN COST EXAGERAT M-AM GANDIT LA ACEASTA VARIANTA SI ACEEA DE A DESCHIDE UN COAFOR INTR-O GARSONIERA,CINEVA IMI POATE DA UN RASPUNS DACA SE POATE FACE SAU NU,VA MULTUMESC ANTICIPAT:(
Cel mai recent răspuns: LAUAND , utilizator 21:06, 23 Mai 2009
Da, se poate, cu acordul prealabil al vecinilor, tinand cont ca este vorba de un spatiu cu destinatia de locuinta.
puteti deschide insa va trebuie acordul asociatiei de proprietari si acordul expres al vecinilor directi (stanga, dreapta, fata in fata, sus).
insa ca sa-i construiti intrare din strada-nu am un raspuns ferm. o lunga perioada s-a putut, apoi nu, acum am aflat ca s-au mai construit timid astfel de intrari.
Da, se poate dar trebuie da aveti o garsoniera spatioasa (trebuie sa aveti spatiu pentru salon, vestiar,baie si un spatiu revervat clientilor care asteapta). Trebuie sa aveti acordul vecinilor -sus, stanga, dreapta si intrarea din strada. Pentru mai multe informatii puteri citi ORDIN nr. 1.136 din 27 iunie 2007-privind aprobarea Normelor de igiena pentru cabinetele de infrumusetare corporală
Incepeti prin a solicita acordul asociatie de proprietari si a vecinilor (sus, stanga, dreapta... jos nu cred ca e cazul... fiind la parter) pentru schimbarea destinatiei locuintei in vederea desfasurarii activitatii dorite, si daca reusiti acest lucru .... veti infiinta o societate comerciala cu sediul lucrativ acolo sau punctul de lucru..... sau veti stabili punctul de lucru al unei societati deja existente.

Nu este obligatoriu sa aveti o intrare separata cu acces direct din strada, dar daca doriti acest lucru .... trebuie sa va adresati Primariei.... pentru a obtine o autorizatie de constructie in acest sens.... care va necesita o documentatie mai ampla, inclusiv proiectul si o documentatie tehnica..... dar nu va fi aprobata decat daca aceasta modificare nu afecteaza structura de rezistenta a blocului. Deci in acest caz ar fi bine sa luati legatura cu o persoana de specialitate pentru a va evalua sansele de a obtine autorizatia de constructie
Aveti dreptul de a deschide un coafor doar ca trebuie sa respectati toate reglementarile legale cerute.
O prima miscare si eu cred ca ar fi aceea sa vedeti daca vecinii si asociatia isi exprima acordul in scris.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Autorizație de funcționare salon de înfrumusețare in spațiu locuibil VMarius123 VMarius123 Buna ziua. Anul trecut am cumpărat un imobil (casaP+M) cu credit ipotecar la BRD, pentru a amenaja spațiul și a deschide un salon de înfrumusețare. Anul ... (vezi toată discuția)
Autorizatie infiintare coafor biabia80 biabia80 Am auzit ca nu se poate infiinta un coafor intr o constructie veche. In legislatie nu am gasit nimic referitor la asta. De aceea va intreb daca pot sa deschid ... (vezi toată discuția)
Dschidere salon coafura - manichiura boby_zb boby_zb Buna seara. sunt nou in domeniu, tocmai am terminat niste cursuri de calificare profesionala (coafor) si asi dori pentru inceput sa imi deschid un mic salon ... (vezi toată discuția)