DE CEVA VREME MA FRAMANTA ACEASTA INTREBARE,DORESCSA MI DESCHID UN COAFOR SI PT A EVITA SPATIILE COMERCIALE ATAT IN CHIRIE CAT SI IN VANZARE PT CA AU UN COST EXAGERAT M-AM GANDIT LA ACEASTA VARIANTA SI ACEEA DE A DESCHIDE UN COAFOR INTR-O GARSONIERA,CINEVA IMI POATE DA UN RASPUNS DACA SE POATE FACE SAU NU,VA MULTUMESC ANTICIPAT:(
puteti deschide insa va trebuie acordul asociatiei de proprietari si acordul expres al vecinilor directi (stanga, dreapta, fata in fata, sus).
insa ca sa-i construiti intrare din strada-nu am un raspuns ferm. o lunga perioada s-a putut, apoi nu, acum am aflat ca s-au mai construit timid astfel de intrari.
Da, se poate dar trebuie da aveti o garsoniera spatioasa (trebuie sa aveti spatiu pentru salon, vestiar,baie si un spatiu revervat clientilor care asteapta). Trebuie sa aveti acordul vecinilor -sus, stanga, dreapta si intrarea din strada. Pentru mai multe informatii puteri citi ORDIN nr. 1.136 din 27 iunie 2007-privind aprobarea Normelor de igiena pentru cabinetele de infrumusetare corporală
Incepeti prin a solicita acordul asociatie de proprietari si a vecinilor (sus, stanga, dreapta... jos nu cred ca e cazul... fiind la parter) pentru schimbarea destinatiei locuintei in vederea desfasurarii activitatii dorite, si daca reusiti acest lucru .... veti infiinta o societate comerciala cu sediul lucrativ acolo sau punctul de lucru..... sau veti stabili punctul de lucru al unei societati deja existente.
Nu este obligatoriu sa aveti o intrare separata cu acces direct din strada, dar daca doriti acest lucru .... trebuie sa va adresati Primariei.... pentru a obtine o autorizatie de constructie in acest sens.... care va necesita o documentatie mai ampla, inclusiv proiectul si o documentatie tehnica..... dar nu va fi aprobata decat daca aceasta modificare nu afecteaza structura de rezistenta a blocului. Deci in acest caz ar fi bine sa luati legatura cu o persoana de specialitate pentru a va evalua sansele de a obtine autorizatia de constructie
Aveti dreptul de a deschide un coafor doar ca trebuie sa respectati toate reglementarile legale cerute.
O prima miscare si eu cred ca ar fi aceea sa vedeti daca vecinii si asociatia isi exprima acordul in scris.