avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dschidere salon coafura - manichiura
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dschidere salon coafura - manichiura

Buna seara. sunt nou in domeniu, tocmai am terminat niste cursuri de calificare profesionala (coafor) si asi dori pentru inceput sa imi deschid un mic salon bazat pe coafura-frizerie si manichiura-pedichiura.
Ce pasi ar trebui sa urmez si in cate zile se poate da drumul la treaba daca am salon gata dotat?
Daca spatiul inchiriat nu are baie e vreo problema?
Ce este recomandat sa iinfiintez? SRL PFA SAU II pentru ca viitori angajati sa poata lucra cu carte de munca?
Daca nu aveti baie, nu puteti deschide acolo sau trebuie sa faceti baie( este obligatorie). Si daca nu ar fi obligatorie, logic ma intreb :"daca clienti sau angajatii vor sa mearga la baie unde merg ??.
ok, asta am inteles.. oricum sper sa gasesc un spatiu cu baie cu tot.. ca unde vroiam eu sa iau am impresia ca nu are baie. (nu stiu sigur)
Cand inchiriati spatiul trebuie sa aveti in vedere anumite aspecte:
1. Aveti nevoie de autorizatie de functionare emisa de Primaria in raza teritoriala a careia veti functiona cu spatiul; de principiul, Primiariile acorda aceasta autorizatie doar daca destinatia spatiului prevazuta in extrasul de carte funciara coincide cu activitatea desfasurata (in cazul Dvs. -cod CAEN 9602). Daca nu gasiti un astfel de spatiu, va trebui sa aveti in vedere si lucrarea de schimbare de destinatie (dureaza in jur de 3 luni daca toate merg ca pe roate si costa in functie de pretul lucrarii topo.)
2. Obligatoriu aveti nevoie de autorizatia de functionare emisa de DSP.
3. Nu uitati de casa de marcat fiscalizata si de contractele de salubritate, deratizare si igienizare.

In cazul in care gasiti un spatiu cu toate dotarile necesare, aveti nevoie de aproz. 30 zile pentru a obtine autorizatia DSP si a achizitiona si fiscaliza casa de marcat la adresa respectiva. Daca nu aveti societatea infiintata, mai luati in calcul si deschiderea sediului secundar la respectivul sediu (mai intai faceti acest pas si apoi depuneti documentatia la DSP+fiscalizarea casei de marcat).

Puteti functiona foarte bine atat pe SRL -microintreprindere (achitand impozitul de 16% asupra incasarilor), dar si pe PFA sau II. Recomand SRL.
daca platesc un avocat ca sa se ocupe de infiintarea firmei in cat timp este gata daca am contractul de inchiriere al spatiului? si cam cat costa?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau srl pentru un coafor IVMON IVMON Buna ziua ! Vreau sa deschid un coafor si vreau sa stiu care e cea mai avantajoasa varianta: -un srl care are alte coduri CAEN (Tamplarie pvc)din 2006 -sa ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare in cazul schimbarii destinatiei unui spatiu comercial in salon coafura ,frizerie si manichiura ancaanca1 ancaanca1 Buna ziua ,vreau sa schimb destinatia unui spatiu comercial (momentan functinal) ,se afla la parter de bloc ,in salon coafura ,frizerie si manichiura ... (vezi toată discuția)
Deschid un salon de manichiură-pedichiură Bineata Bineata Bună ziua.Vreau să vă întreb dacă deschid un salon de manichiură-pedichiură(,strict) cod caen 9602,sa angajez personal calificat pot face asta cu o ... (vezi toată discuția)