avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale acord vecini pentru infiintare salon coafura - ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

acord vecini pentru infiintare salon coafura - cosmetica

Imi puteti spune care este legea in vigoare care atesta faptul ca nu poate functiona o societate comerciala intr-un apartament (salon coafura-cosmetica) fara acordul vecinilor in cazul in care nu exista o asociatie a proprietarilor? Unde se poate verifica legalitatea infiintarii acestuia in conditiile in care mie ca vecin direct afectat (salonul functioneaza sub apartamentul meu) nu mi-a fost solicitat si deci prin consecinta, nu mi-am dat acordul in acest sens? Unde pot reclama acest lucru in conditiile in care zgomotul si fumul de tigara sunt insuportabile, programul zilnic fiind de la 8 la 20?
Mii de multumiri!
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
MishaH, utilizator
Cel mai recent răspuns: lorellay , utilizator 13:42, 19 Mai 2011
LEGE Nr. 230 din 6 iulie 2007
privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari

Art. 42
Schimbarea destinaţiei locuinţelor, precum şi a spaţiilor cu altă destinaţie decât aceea de locuinţă faţă de destinaţia iniţială, conform proiectului iniţial al clădirii cu locuinţe, se poate face numai cu avizul comitetului executiv şi cu acceptul proprietarilor direct afectaţi cu care se învecinează, pe plan orizontal şi vertical, spaţiul supus schimbării.
Din pacate nu exista o asociatie a proprietarilor. Din acest motiv probabil, nu gasesc nimic concret. La legislatie ma refer.
Multumesc!
ORDIN Nr. 839 din 12 octombrie 2009
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii


Art. 27
Acordul vecinilor

(1) Acordul vecinilor, prevăzut la pct. 2.5.6. al secţiunii I "Piese scrise" a cap. A.
"Documentaţia tehnică pentru autorizarea executării lucrărilor de construire - D.T.A.C.", prevăzut în anexa nr. 1 la Lege, este necesar în următoarele situaţii:
a) pentru construcţiile noi, amplasate adiacent construcţiilor existente sau în imediata lor vecinătate - şi numai dacă sunt necesare măsuri de intervenţie pentru protejarea acestora;
b) pentru lucrări de construcţii necesare în vederea schimbării destinaţiei în clădiri exisente;
c) în cazul amplasării de construcţii cu altă destinaţie decât cea a clădirilor învecinate.
LEGE Nr. 50 din 29 iulie 1991 *** Republicată
privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii

ANEXA 1
CONŢINUTUL-CADRU
al documentaţiei tehnice D.T. pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii
A. Proiectul pentru autorizarea executării lucrărilor de construire - D.T.A.C.
I. Piese scrise
2.5.6. Acordul vecinilor, conform prevederilor legale în vigoare, exprimat în formă autentică, pentru construcţiile noi, amplasate adiacent construcţiilor existente sau în imediata lor vecinătate - şi numai dacă sunt necesare măsuri de intervenţie pentru protejarea acestora -, pentru lucrări de construcţii necesare în vederea schimbării destinaţiei în clădiri existente, precum şi în cazul amplasării de construcţii cu altă destinaţie decât cea a clădirilor învecinate.

Pentru verificarea legalitatii adresati o sesizare Primarului localitatii in care locuiti. Acesta va repartiza petitia dvs. compartimentului cu atributii de control din cadrul primariei.
Daca primaria nu solutioneaza (favorabil) petitia, adresati-va cu petitie si Inspectoratului de Stat in Constructii.
Ultima modificare: Joi, 19 Mai 2011
ContSters193759, utilizator
MishaH a scris:

Din pacate nu exista o asociatie a proprietarilor. Din acest motiv probabil, nu gasesc nimic concret. La legislatie ma refer.
Multumesc!


In situatia inexistentei de asociatie de locatari/proprietari,pentru solutionare sesizati oficial Directia Corp Control din cadrul primariei

Alte discuții în legătură

Acord vecini certificat de urbanism oana.otelea oana.otelea Buna ziua! Doresc sa obtin o autorizatie de constructie pentru darmarea unei bucati de perete cu geam dintre balcon si bucatarie pentru a crea o trecere din ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru constructie/ activitate oaneaiulia oaneaiulia Buna ziua, Am obtinut certificatul de urbanism al unui teren si mi se cere acordul vecinilor. Toate terenurile de jur imprejur sunt libere de constructie si ... (vezi toată discuția)
Care sunt prevederile legale in voigoare care prevad acordul vecinilor pentru o viitoare constructie? 30 LAURA 30 LAURA Buna ziua, Am primit certificat de urbanism iar la acorduri cei de la primarie au scris: \\\"acord vecini in conformitate cu prevederile legale in ... (vezi toată discuția)