avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt prevederile legale in voigoare care prevad ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt prevederile legale in voigoare care prevad acordul vecinilor pentru o viitoare constructie?

Buna ziua,

Am primit certificat de urbanism iar la acorduri cei de la primarie au scris: "acord vecini in conformitate cu prevederile legale in vigoare” , stie cineva sa imi spuna la ce anume faceau referire cei de la primarie?care sunt aceste prevederi legale la care fac referire ? cand este nevoie de acordul vecinilor? Care ar fi acele legi? Este obligatoriu sa iti cera asa ceva atata timp cat se respecta distantele prevazute in cod civil?Eu am intrebat si nu am primit nici un raspuns imi spuneau doar " prevederile legele in vigoare" fara a ma trimite spre o lege anume.
Va rog indrumati-ma si spuneti-mi unde sa caut si ce anume.
Va multumesc pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 14:08, 19 Aprilie 2009
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea nr. 50/1991, ANEXA Nr. 1 privind CONTINUTUL-CADRU al proiectului pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii
.........................................................
A. Proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor de construire - P.A.C.
...........................................................................
2.5.6. Acordul vecinilor, conform prevederilor legale in vigoare, exprimat in forma autentica, pentru constructiile noi, amplasate adiacent constructiilor existente sau in imediata lor vecinatate - si numai daca sunt necesare masuri de interventie pentru protejarea acestora -, pentru lucrari de constructii necesare in vederea schimbarii destinatiei in cladiri existente, precum si in cazul amplasarii de constructii cu alta destinatie decat cea a cladirilor invecinate.
...............................
;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum interpretati dumneavoastra strict pe text de lege art 2.5.6 din legea nr 50/1991 30 LAURA 30 LAURA Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Locuiesc intr-un oras , unde ca si zona sunt incadrata ca si zona Rezidentiala R3-a., cu toate ... (vezi toată discuția)
Intrebare - legea nr.50 din 29 iulie 1991 (actulizata 2009) privind autorizarea executarii constructiilor ºi unele masuri pentru realizarea locuintelor Adrian 977 Adrian 977 La punctul 2.6.5 din lege se precizeaza urmatoarele: 2.5.6. Acordul vecinilor, conform prevederilor legale în vigoare, exprimat în formă autentică, ... (vezi toată discuția)
Acord vecini pentru infiintare salon coafura - cosmetica MishaH MishaH Imi puteti spune care este legea in vigoare care atesta faptul ca nu poate functiona o societate comerciala intr-un apartament (salon coafura-cosmetica) fara ... (vezi toată discuția)