Am primit certificat de urbanism iar la acorduri cei de la primarie au scris: "acord vecini in conformitate cu prevederile legale in vigoare” , stie cineva sa imi spuna la ce anume faceau referire cei de la primarie?care sunt aceste prevederi legale la care fac referire ? cand este nevoie de acordul vecinilor? Care ar fi acele legi? Este obligatoriu sa iti cera asa ceva atata timp cat se respecta distantele prevazute in cod civil?Eu am intrebat si nu am primit nici un raspuns imi spuneau doar " prevederile legele in vigoare" fara a ma trimite spre o lege anume.
Va rog indrumati-ma si spuneti-mi unde sa caut si ce anume.
Va multumesc pentru ajutor.
Legea nr. 50/1991, ANEXA Nr. 1 privind CONTINUTUL-CADRU al proiectului pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii .........................................................
A. Proiectul pentru autorizarea executarii lucrarilor de construire - P.A.C.
...........................................................................
2.5.6. Acordul vecinilor, conform prevederilor legale in vigoare, exprimat in forma autentica, pentru constructiile noi, amplasate adiacent constructiilor existente sau in imediata lor vecinatate - si numai daca sunt necesare masuri de interventie pentru protejarea acestora -, pentru lucrari de constructii necesare in vederea schimbarii destinatiei in cladiri existente, precum si in cazul amplasarii de constructii cu alta destinatie decat cea a cladirilor invecinate.
............................... ;)